Mersin Mezitli hangi ilçeye bağlı?

İçindekiler:

  1. Mersin Mezitli hangi ilçeye bağlı?
  2. Mersin Mezitli Belediyesi hangi mahallede?
  3. Mersin Mezitli ne zaman ilçe oldu?
  4. Mezitli adı nereden gelir?
  5. Mezitli denizi temiz mi?
  6. Mersin merkez neresi?
  7. Mezitli ne zaman belediye oldu?
  8. Mersinin en guzel denizi neresi?

Mersin Mezitli hangi ilçeye bağlı?

Mezitli
İlçe
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlMersin
16 satır daha

Mersin Mezitli Belediyesi hangi mahallede?

Mezitli Belediyesi 36.749275 enlem ve 34.530518 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Viranşehir Mh. ve Mezitli ilçesine bağlıdır. Mezitli Belediyesi haritası Mersin ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Mezitli Belediyesi posta kodu 33000.

Mersin Mezitli ne zaman ilçe oldu?

2008 yılında ilçe teşkilatı kurulmuştur. Nüfusu 2018 yılı sonu itibariyle 194.019 kişidir. Mezitli'nin yaklaşık 2 km. güneyindeki Viranşehir semtindedir.

Mezitli adı nereden gelir?

Mezitli adının nereden geldiği hakkında kesin bir kaynak yoktur. Yörede yaşadığı düşünülen Mezitoğullarından ya da değiş tokuş ticareti ile yapılan açık arttırmaların (Mezatların) yapıldığı varsayımından yola çıkılarak “Mezat” kelimesinden gelmiş olabileceği tahmin edilmektedir.

Mezitli denizi temiz mi?

Mersin'in dört merkez ilçesinden bir, olan ve denize kıyısı olan Mezitli, yaz tatilini Akdeniz'de geçirmek isteyenler için son derece uygun bir yerdir. Mezitli ilçe sınırları içerisinde yer alan plajlar oldukça temizdir. Masmavi suya sahip olan plajlar özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olmaktadır.

Mersin merkez neresi?

Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır....
Mersin
İl & Büyükşehir
Mersin'in Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
BölgeAkdeniz Bölgesi
13 satır daha

Mezitli ne zaman belediye oldu?

Mezitli'nin ilk yerleşim yeri Eski Mezitli'dir. 1960'lara kadar köy merkezi burası olmuştur. Atatürk'ün yöreye getirttiği “Narenciye fidanı” ekiminin başlamasıyla sahil kesiminde yoğunlaşmaya başlayan Mezitli, 1968' den sonra kasaba statüsüne getirilerek Mezitli Belediyesi kurulmuştur.

Mersinin en guzel denizi neresi?

Susanoğlu Plajı, Mersin plajları arasında en çok tercih edilenlerden. Silifke ilçesinde bulunan mavi bayraklı Susanoğlu Halk Plajı, Atakent Mahallesinde yer alıyor.