Mekruh olan namaz kabul olur mu?

İçindekiler:

  1. Mekruh olan namaz kabul olur mu?
  2. Kimin yanında namaz kılınmaz?
  3. Köpeğin bastığı yerde namaz kılınır mı?
  4. Evde köpek beslemek necis midir?
  5. Erkek ve kadın aynı odada namaz kılabilir mi?
  6. Erkeklerle kadın aynı safta namaz kılabilir mi?
  7. Namaz kılanın önünden kim geçerse namaz bozulur?
  8. Kuru bir şeyden necaset bulaşır mı?
  9. Neden bazı vakitlerde namaz kılınmaz?

Mekruh olan namaz kabul olur mu?

Namâz içindeki vâcibleri, [ve müekked sünnetleri] yapmamak (Tahrîmen), [müekked olmıyan sünnetleri] yapmamak (Tenzîhen) mekrûhdur. ... Mekrûh olarak kılınan namâz sahîh olursa da kabûl olmaz. Ya'nî, va'd edilen sevâba kavuşulamaz.

Kimin yanında namaz kılınmaz?

Hanefî mezhebine göre cemaatle kılınan namazda, bir kadın veya ergenlik çağına gelen ya da yaklaşan bir kız, bir erkeğin önünde veya yanında kılacak olursa, aralarında bir örtü ve benzeri bir engel veya bir adam boyu kadar yükseklik farkı bulunmazsa arkasındaki ve yanlarındaki erkeğin namazı bozulur (İbn Âbidin, Reddü' ...

Köpeğin bastığı yerde namaz kılınır mı?

Köpek salyasına dokunulduğu zaman abdest bozulmaz. Ancak köpek salyası necis olduğu için dokunduğu yeri yıkamak gerekmektedir. ... Ancak eğer köpek elbiseye sürtünürse o zaman elbisenin silinmesi ya da değiştirilmesi gerekmektedir. Köpek bulunan evde kılınan namaz ve ibadetler de geçerli sayılmaktadır.

Evde köpek beslemek necis midir?

İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir. Ancak bununla beraber köpek bulunan evde yaşanır, kılınan namazlar ve yapılan ibadetler de geçerlidir. Yeter ki kıldığımız yer veya seccade temiz olsun.

Erkek ve kadın aynı odada namaz kılabilir mi?

İslam hukukunda zaten kadının özel avantajları vardır. ... Tamamen namaza konsantre olmak için kadın ve erkek mümkün olduğu kadar belli bir disiplin içerisinde aynı camide ayrı ayrı namazlarını kılabilirler.

Erkeklerle kadın aynı safta namaz kılabilir mi?

Daha açık söylemek gerekirse bir kadın erkek safları arasında namaz kılacak olsa kadının iki yanındaki birer erkeğin ve kadının tam arkasındaki bir erkeğin namazı bozulur, ötekilerin namazı bozulmaz. Hanefîler'e göre bu durumda namazın bozulmasının nedeni, duruş düzeni (tertîbü'l-makam) farzının terkedilmiş olmasıdır.

Namaz kılanın önünden kim geçerse namaz bozulur?

Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), önünden insan veya hayvanların geçmesi muhtemel olan bir yerde namaz kılan kişinin önüne sütre (değnek veya başka bir şey) koymasını tavsiye etmektedir (Müslim, Salat, 47, 1149; 48, H. ... Namaz kılanın önünden geçen kimse sorumlu olmakla birlikte önünden geçilen kişinin namazı bozulmaz.

Kuru bir şeyden necaset bulaşır mı?

Necaset ister yaş ister kuru olsun, elbiseye bulaşmış veya yapışmış olması esas alınır. Dolayısıyla elbisede veya bedende kurumuş pisliğin bulunması namaza mani olduğundan temizlenmesi gerekir.

Neden bazı vakitlerde namaz kılınmaz?

Hanefi mezhebine göre, Kerahat Vakti namaz kılmak faziletli değildir. Namaz esnasında güneş doğarsa , ya da tam tersi batarsa Hanefi inancına göre namaz bozulmaktadır. ... Güneşe tapanlar, Kerahat Vakti ibadet ettiklerinden, onlara benzememek adına güneşin doğuşu, batışı ve tepede bulunduğu vakitlerde namaz kılmazlar.