2 yıllık grafik tasarım bölümü yetenek sınavı var mı?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık grafik tasarım bölümü yetenek sınavı var mı?
  2. Grafik tasarım yetenek sınavında ne sorulur?
  3. 2020 Yetenek Sınavları Kalktı mı?
  4. 2021 Yetenek sınavları kaldırıldı mı?
  5. Güzel sanatlar yetenek sınavı kalkıyor mu?
  6. Yetenek sınavı başvuruları ne zaman?
  7. Güzel sanatlar fakültesine nasıl girilir?

2 yıllık grafik tasarım bölümü yetenek sınavı var mı?

Hayır, yetenek sınavı yapılmıyor; 2 yıllık barajı aşman yeterli ama hangi bölüm okuyacağını iyi düşünmelisin.... Basın-yayın, Masaüstü yayıncılık, Grafik vs. vs. başta heepsi aynı bölüm gibi görünsede, ortak dersler olsada, alacağın eğitim içeriği farklıdır.

Grafik tasarım yetenek sınavında ne sorulur?

Grafik Bölümü Yetenek Sınavlarında en çok sorulan sorular genellikle içerisinde grafik tasarım süreçleri ile ilgili tipografi, ambalaj tasarımı, ürün illüstrasyonu ve afiş tasarımı gibi olan sorulardır. Konuyu daha da açıklamak gerekirse Yetenek Sınavları her üniversiteye göre farklılık gösterebilir.

2020 Yetenek Sınavları Kalktı mı?

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamada 14 yükseköğretim programında özel yetenek sınavı kaldırıldığı belirtildi. 2020 YKS sınavı sonrası belirlenen programlar merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak.

2021 Yetenek sınavları kaldırıldı mı?

İlk olarak YÖK tarafından 2019'da duyurulan ancak gelen tepkiler üzerine ertelenen karar hayata geçiyor. Grafik Tasarım ve Spor Bilimleri'nin de yer aldığı sekiz bölüm, ilgili fakülte tarafından ilk defa öğrenci alınması halinde 2021 YKS'siyle birlikte “özel yetenek sınavı ile öğrenci alan” bölüm kapsamından çıkarıldı.

Güzel sanatlar yetenek sınavı kalkıyor mu?

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıkladığı yeni düzenlemeyle 14 yükseköğretim kurumunda yapılan özel yetenek sınavını kaldırdı. 2020 itibariyle özel yetenek sınavıyla alan bölümler, merkezi yerleştirme sınavı ile öğrenci alacak.

Yetenek sınavı başvuruları ne zaman?

Yetenek Sınavına Girecek Adayların Dikkatine; Başvurular 15-29 haziran tarihleri arasında veliler tarafından bireysel olarak e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. İnternetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda başvuru yapılmış sayılacaktır.

Güzel sanatlar fakültesine nasıl girilir?

Lise diplomasına sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her yaştan kişiler Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına katılabilirler. (T.C. vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanından yaralanabilirler.)