Nazal septum deviasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Nazal septum deviasyon ne demek?
  2. Nazal septum deviasyonu nasıl tedavi edilir?
  3. Septoplasti ne kadar sürede iyileşir?
  4. Septuk deviasyon nedir?
  5. Burun kemik eğriliği ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  6. Septum deviasyonu ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?
  7. S tipi deviasyon nedir?
  8. Deviasyon ameliyatı riskli mi?

Nazal septum deviasyon ne demek?

Nazal septum; her iki burun deliğini birbirinden ayıran ortadaki bölmeye denir. Bu bölme (septum) önde kıkırdak, burnun gerisinde ince bir kemik yapıdan oluşur. Üzeri mukoza ile örtülüdür. Septumun orta hattan sağa ya da sola eğilmesine septum deviasyonu kısaca deviasyon denir.

Nazal septum deviasyonu nasıl tedavi edilir?

Septum deviasyonu nasıl tedavi edilir ? Burun orta hat kemiği eğriliğinde tek tedavi seçeneği cerrahidir. Septoplasti adı verilen bir ameliyatla burun kemiğindeki eğrilik düzeltilir. Bu ameliyat lokal veya genel anestezi altında uygulanabilir.

Septoplasti ne kadar sürede iyileşir?

Ortalama iyileşme süresi 1-4 hafta arasındadır ancak sıklıkla hastalar ameliyatın 2. Gününden sonra normal hayatlarına dönebilmekte ve kendi işlerini yapabilmektedirler.

Septuk deviasyon nedir?

Nazal septumun burun orta hattında yamuk şekilde oluşturduğu kemik ve kıkırdak dokunun kişinin burundan nefes almasını zorlaştırması durumu, septum deviasyonu olarak adlandırılmaktadır.

Burun kemik eğriliği ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Eskiden olduğu gibi ameliyat sonrası büyük alçı kalıplar yerine artık burun üzerine küçük bir plastik kalıp yerleştirilmekte ve bu kalıp 5-6 gün sonra çıkarılmaktadır. Genellikle hastalar 10 gün sonra bütün şişlikleri ve morlukları geçmiş şekilde normal hayatlarına dönebilmektedir.

Septum deviasyonu ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?

Deviasyon ameliyatı sonrasında burun şeklinde herhangi bir değişim söz konusu olmamaktadır.

S tipi deviasyon nedir?

En sık bilinen ismiyle “deviasyon”, burun orta duvarının orta hattan kayması sonucu yaptığı burun tıkanıklığı halidir. Burun kemiği diye de bilinir. Burun, ortadan duvarla ikiye ayrılmış bir tüneldir. Bu duvarın tıbbi ismi “septum nasale”dir.

Deviasyon ameliyatı riskli mi?

Deviasyon-burun eti ameliyatları komplikasyon oranı oldukça düşük ameliyatlardır. Olası komplikasyonlar arasında kanama, burun ortasındaki duvarda (septum) kan birikimi (hematom), enfeksiyon, burun içinde yapışıklık (sineşi) ve burnun ortasındaki duvarda delik oluşumu (septal perforasyon) sayılabilir.