Renk körlüğü lensi var mı?

İçindekiler:

  1. Renk körlüğü lensi var mı?
  2. Renk körlüğü kalkacak mı?
  3. Renk körü lensi ile asker olabilir mi?
  4. Renk körü olan silah bulundurma ruhsatı alabilir mi?

Renk körlüğü lensi var mı?

Renk körlüğünün ilaçla veya ameliyatla tedavisi bulunmamakta ancak Chromagen isimli özel bir lens sistemiyle renk körü hastalarının şikayetleri artık düzeltilebilmektedir. Bu tedavide özel renk filtreleri sayesinde göze gelen ışığın dalga boyu değiştirilerek hastanın renkleri algılaması ve ayırt etmesi sağlanmaktadır.

Renk körlüğü kalkacak mı?

Yapılan değişiklik ile Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde “Parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) öğrenciliğe engeldir” ibaresi kaldırılmış olsa da, “Görme ve diskromatopsi muayenesinde lens kullanılmasına izin verilmez.” ibaresi yer almaya devam etmektedir.

Renk körü lensi ile asker olabilir mi?

Renk körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır ve renk körü hastaları hatta "Er" statüsünde askere alınabiliyor ve bu kişiler askere alınırken renk körü olup olmadığına kimse bakmıyor , ancak diğer meslek gruplarında renk körü olanlar ...

Renk körü olan silah bulundurma ruhsatı alabilir mi?

Renk Körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Özel Güvenlik görevlileri için renk körlüğü engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır.