ADÜ Ekonomi ve Finans hangi fakültede?

İçindekiler:

  1. ADÜ Ekonomi ve Finans hangi fakültede?
  2. ADÜ Ekonomi ve Finans kaç yıllık?
  3. Ekonomi ve Finans bölümü ne iş yapar?
  4. ADÜ Maliye kaç yıllık?
  5. Ekonomi ve Finans hangi puan türü?
  6. Adnan Menderes Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi nerede?
  7. Ekonomi hangi alan?
  8. Ekonomi ve Finans hangi bölümden alıyor?
  9. Finans kurumları ne iş yapar?
  10. Yusuf Kaderli kimdir?

ADÜ Ekonomi ve Finans hangi fakültede?

Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde kurulan Aydın İktisat Fakültesi içinde yer alan Ekonomi ve Finans Bölümü, lisans düzeyinde eğitim vermektedir.

ADÜ Ekonomi ve Finans kaç yıllık?

Ekonomi bölümünün öğretim süresi 4 yıldır.

Ekonomi ve Finans bölümü ne iş yapar?

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları, aynı ekonomi ya da işletme mezunu gibi kamu ve özel sektörde, finans şirketlerinde, bankalarda çalışabilir. Yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebeci, pazarlama ve satış görevlisi gibi görevlerde bulunabilir.

ADÜ Maliye kaç yıllık?

Bölümde 4 yıllık eğitim süresi boyunca, mali konularla ilgili, kamu sektörüne ve özel sektöre yönelik teorik ve uygulamalı dersler, matematik, istatistik, muhasebe, ekonomi ve hukuk alanına ilişkin derslerle birlikte gösterilmektedir.

Ekonomi ve Finans hangi puan türü?

Ekonomi - Finans Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Ekonomi - Finans taban puanları, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.

Adnan Menderes Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi nerede?

İletişim
Okul adı:ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Okulun e-posta adresi:nazilli@adu.edu.tr
Web yöneticisi e-posta adresi:nazilli@adu.edu.tr
Telefon:02563477011
Adres:Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İsabeyli Yerleşkesi, 09860, Nazilli

Ekonomi hangi alan?

Ekonomi, üretimden tüketime kadar pek çok aşamayı kapsayan genel bir kavramdır. Aynı zamanda Ekonomi bölümü ticaret, ithalat ve ihracatı inceleyen bir bölümdür. Ekonomi bölümü ise, tüm şirketlerin, devletlerin ve kurumların yürüttüğü tüm parasal işlemleri inceleyen bir bölümdür.

Ekonomi ve Finans hangi bölümden alıyor?

Ekonomi ve Finans, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan, sadece Eşit Ağırlık puan türüyle tercih edilebilen bir 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümde amaç gerek kurumsal, gerekse küresel bazda ekonomik gelişmelere karşı doğru hamleleri gerçekleştirebilecek profesyonellerin eğitilmesidir.

Finans kurumları ne iş yapar?

Muhasebe uygulamaları ve mali kayıt tutma konusunda muhasebe personeline yardımcı olmak, Günlük nakit akışı raporları hazırlamak ve tüm ödeme işlemlerini kayıt altına almak, ... Mali tabloları genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olarak hazırlamak, Şirket ve müşteri finansal bilgi gizliliğini korumak.

Yusuf Kaderli kimdir?

Yusuf Kaderli, 2007-2008 yılları arasında Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) 'Dekan Yardımcılığı', 2009-2010 yılları arasında Nazilli Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'nde 'Bölüm Başkanı' görevlerini yürütmüş, 2010'dan bu yana da Nazilli İİBF İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finansman ...