Üniversiteye kaç defa yatay geçiş başvurusu yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Üniversiteye kaç defa yatay geçiş başvurusu yapılabilir?
  2. Yatay geçiş başvurusu iptal edilebilir mi?
  3. Yatay geçiş başvurusu kabul edildikten sonra ne olur?
  4. Devlet üniversitesinden özel üniversiteye yatay geçiş var mı?
  5. Yatay geçiş kontenjanları neye göre belirlenir?

Üniversiteye kaç defa yatay geçiş başvurusu yapılabilir?

Başvurular bittikten sonra 1 hafta içinde, yatay geçiş yapmak istediğiniz kurumun internet sitesinden başvuru sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 2019 Yatay Geçiş Başvurusu Kaç Kez Yapılabilir? Sadece 2 defa yatay geçiş yapma başvurusu yapabilirsiniz.

Yatay geçiş başvurusu iptal edilebilir mi?

(Ek cümleler:RG-19-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir.

Yatay geçiş başvurusu kabul edildikten sonra ne olur?

Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.

Devlet üniversitesinden özel üniversiteye yatay geçiş var mı?

Özel Üniversiteden (Vakıf) Devlet Üniversitesine Geçiş Yapılabilir mi? Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Yatay geçiş kontenjanları neye göre belirlenir?

Kurumlar arası yatay geçişlerde kontenjan sayısı her sene Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir ve Kurum'un sitesinde ilan edilir. Kontenjan sayısı üniversitelerin yerleştirme sonuçlarındaki doluluk oranına göre her sene değişiklik gösterdiğinden, internet sitesinden takip edilmesi gerekir.