Yüksek öğretim kurumları ne demek?

İçindekiler:

  1. Yüksek öğretim kurumları ne demek?
  2. Dilekçe cevabı kaç gün?
  3. Hangi durumlarda dilekçe geçersiz sayılır?
  4. Denklik kaç ayda alınır?

Yüksek öğretim kurumları ne demek?

Yükseköğretim kurumu, eğitim sisteminde lise sonrası eğitimin verildiği kurumdur. İki yıllık veya dört yıllık ve üzeri eğitim veren üniversite, yüksekokul gibi kurumlar yükseköğretim kurumu kapsamına girer. Türkiye'de faaliyet gösteren yükseköğretim kurumları YÖK'e bağlıdır.

Dilekçe cevabı kaç gün?

Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi MADDE 7 — Türk vatandaşlanmn kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şi kayetleri konusunda yetkili makamlara yaptıklan başvurulann sonucu veya ya pılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç iki ay içinde cevap verilir.

Hangi durumlarda dilekçe geçersiz sayılır?

1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Denklik kaç ayda alınır?

Adınıza bir dosya açılarak, detaylı şekilde başvurularınız ve dosyalarınız incelenecektir. Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.