Tapu kaydında pasif ne demek?

İçindekiler:

  1. Tapu kaydında pasif ne demek?
  2. Pasife edilmek ne demek?
  3. Tapu kaydı kimin adına?
  4. Yenilemenin tescili ne demek?
  5. TSM nedir tip?
  6. Ifrazlı arsa ne demek?
  7. Taşınmaz kimlik no ile kime ait olduğunu öğrenme?
  8. 3402 sayılı kanun yenilemenin tescili ne demek?
  9. Tapuda 3402 22 A uygulaması ne demek?
  10. Sağlıkta TSM nedir?
  11. TSM sistemi nedir?

Tapu kaydında pasif ne demek?

Pasif tapu kaydı sorgulamasın da ulaşılacak bilgi borçlu adına daha önce kayıtlı bulunan taşınmaz bilgisi olup bu bilgi bu taşınmazın şimdiki maliki hakkında herhangi bir bilgi içermeyecektir.

Pasife edilmek ne demek?

Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan, başkasının etkisine katlanan, eylemsiz, edilgin.

Tapu kaydı kimin adına?

Öncelikle e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekmektedir. Site açıldıktan sonra T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız.

Yenilemenin tescili ne demek?

Bir taşınmazın beyanlar hanesinde “3402 S.Y. nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescili” açıklamasıyla birlikte tarih bilgisi de yer almaktaysa; o taşınmaz bakımından kadastro yenilemesi yapıldığı anlaşılmaktadır. ... Bu gibi durumlarda taşınmaz sahipleri hukuki yollara başvurarak hakkını arayabilir.

TSM nedir tip?

TSM, son yönetmelik ile “Bölgesinde yaşayan toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek maksadıyla sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyen, bunlarla ilgili düzeltici ve önleyici faaliyetleri gerçekleştiren; birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini koordine eden ve bu hizmetlerin ...

Ifrazlı arsa ne demek?

Tapuda tek parça olarak kayıtlı iken parçalara bölünerek parsellere ayrılması işlemine arsanın ifraz olmuş şekli denmektedir. Böylece her parça başlı başına tapu kütüğüne arsa olarak kayıt olmaktadır.

Taşınmaz kimlik no ile kime ait olduğunu öğrenme?

Bilgilere erişmek için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor. Bu işlem http://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama adresinden online bir şekilde yapılabiliyor.

3402 sayılı kanun yenilemenin tescili ne demek?

Bir taşınmazın beyanlar hanesinde “3402 S.Y. nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescili” açıklamasıyla birlikte tarih bilgisi de yer almaktaysa; o taşınmaz bakımından kadastro yenilemesi yapıldığı anlaşılmaktadır. ... Bu gibi durumlarda taşınmaz sahipleri hukuki yollara başvurarak hakkını arayabilir.

Tapuda 3402 22 A uygulaması ne demek?

İkinci kadastro yasağını düzenleyen 3402 sayılı Kadastro Yasası'nın 22. maddesi 22.02.2005 tarihinde 5304 sayılı yasanın 6. maddesiyle yeniden düzenlenmiş ve maddenin ilk fıkrasında yine ikinci kadastro yasağı getirilmiş "ancak" kelimesiyle başlayan (a) bendinde ise "Tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ...

Sağlıkta TSM nedir?

Bölgesinde yaşayan toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alarak sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyen, bu sorunları gidermek için planlama yapan ve bu planları uygulayan, uygulatan; birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini müdürlüğün sevk idaresinde organize ...

TSM sistemi nedir?

Açılımı “Trusted Service Manager” VEYA “Güvenlik Servis Sağlayıcı” olan TSM, ÖKC Üreticisi tarafından yeni nesil ÖKC'lerin yönetilmesinde, yazılım güncelleme süreçlerinde, parametre yükleme işlemlerinde ve GİB Merkezi ile iletişimde kullanılan terminallerdir.