Güneş lekesi nasıl kapatılır?

İçindekiler:

  1. Güneş lekesi nasıl kapatılır?
  2. Makyaj yaparken koyu lekeler nasıl kapatılır?
  3. Güneş lekeleri ne zaman ortaya çıkar?
  4. Lazer güneş lekesi yapar mı?
  5. Bacak lekesine ne iyi gelir?
  6. Çiller nasıl kapatılır?

Güneş lekesi nasıl kapatılır?

Güneş lekelerini kapatacak bir makyaj yapacaksan, mutlaka uygun bir kapatıcı kullanmalısın. Fondöteni birkaç kat uygulamak yerine soruna uygun bir concealer tercih ederek çok daha etkili bir sonuca ulaşabilirsin. Bu noktada hafif lekeler için cilt tonunla uyumlu bir kapatıcı tercih edebilirsin.

Makyaj yaparken koyu lekeler nasıl kapatılır?

Lekeler çok koyu olduğunda cildinizden 1 ya da 2 ton koyu bir kapatıcı kullanabiliriz. Hamilelikte oluşan melazma gibi daha geniş bölgelere yayılan lekeleri kapatmak için kapatıcılığı yüksek bir fondötenle nokta atışı yapmalısınız ve üzerine cilt ile aynı tonda kapatıcı uygulamak daha doğru olur.

Güneş lekeleri ne zaman ortaya çıkar?

Daha çok 30'lu yaşlardan sonra rastlanılan solar lentigo, yaşlanma ile artış gösterir, çillerden çok daha büyük, yuvarlak veya oval şekilli, kahverengi veya siyah lekelerdir. Genel olarakakut güneş yanıklarından ve aşırı doz PUVA tedavisinden sonra ortaya çıkar.

Lazer güneş lekesi yapar mı?

Seanslardan sonra uygulama talimatlarına uymanız ve en önemlisi güneş koruyucu kreminizi kullandığınız takdirde buz lazer epilasyon güneş lekesi oluşmasına neden olmaz, mevcut güneş lekelerini arttırmaz.

Bacak lekesine ne iyi gelir?

Bir kahve fincanı yulaf ununu, bir limon suyunu, limon suyu kadar eşit miktarda hint yağını, badem yağını ve bir çorba kaşığı ıslatılmış kili karıştır. Koyu olursa bir çorba kaşığı su da ilave et. Bacağına sür ve 5 dakika sonra ovarak çıkar. Bu lekeler bacaktan kir gibi çıkacaktır.

Çiller nasıl kapatılır?

Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu eklenir. Bu karışım çillere karşı yüze günde 2–3 kere uygulanır.