Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

İçindekiler:

  1. Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?
  2. Memurun yıllık izni ne zaman 30 gün olur?
  3. Memurlar gelecek yıldan izin kullanabilir mi?
  4. Mazeret izinleri yıllık izinden düşülür mü?
  5. Aday memurun yıllık izni devreder mi?
  6. Tek hekim raporu 40 günü geçerse ne olur?
  7. Memura tek hekim en fazla kaç gün rapor verebilir?
  8. 12 yılını dolduran memur kaç gün izin verilir?
  9. Memurlar üst üste izin alabilir mi?
  10. Memura ölüm izni ne zaman başlar?

Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

NOT: (Memur muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde izinli sayılır; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır.)

Memurun yıllık izni ne zaman 30 gün olur?

Devlet memurları 10 yılı doldurdukları tarihten itibaren 30 günlük yıllık izin kullanmaya hak kazanırlar. Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılıyorlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmiyor.

Memurlar gelecek yıldan izin kullanabilir mi?

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde 20 yılına ait izinlerin tek seferde verilmesinde herhangi bir tereddüt bulunmamakta olup, 2021 yılına girilmesiyle o yıl içinde yeni izin hakkı doğacağından yeni bir izin onayı ile 2021 yılı izninin verilmesi mümkün olacaktır.

Mazeret izinleri yıllık izinden düşülür mü?

İşçilere verilmesi zorunlu olan bu izinler, yukarıda saymış olduğumuz durumlardan herhangi birinin ortaya çıkması durumunda ücretten bir kesintiye sebep olmamaktadır ve ücretli bir izin türüdür. Mazeret izni senelik izinden düşmemektedir. Buna işçiye şu durumlarda mazeret izni verilmektedir: Kendi Evliliğinde.

Aday memurun yıllık izni devreder mi?

Aday memur olarak göreve başlayanlar bir sene görev yaptıktan sonra yıllık izne hak kazanmaktadır. Aday memurlar, bir yıllık hizmet sürelerini tamamladıklarında içinde bulunulan yıla ait yıllık izin haklarını kullanabilecekleri gibi bir sonraki yıl içinde birleştirerek de kullanabilmeleri mümkündür.

Tek hekim raporu 40 günü geçerse ne olur?

Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

Memura tek hekim en fazla kaç gün rapor verebilir?

11 tarihli ve 28099 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in "Hastalık raporu ve izin süreleri" başlıklı 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrasında, "Memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok ...

12 yılını dolduran memur kaç gün izin verilir?

Yıllık izin: Madde 102-(Değişik:70-1327/46 md.) Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

Memurlar üst üste izin alabilir mi?

2-Yıllık izinde olan devlet memuru izinde iken yeniden izin verilmesi talebinde bulunmasında düzenlemelere aykırı bir husus bulunmamaktadır. ... 3-Devlet memurlarında yıllık izin mevzuat gereğince iş günü olarak düzenlenmediğinden iş günü esas alınarak yıllık izin verilemez.

Memura ölüm izni ne zaman başlar?

Ölüm izni hakkı işçinin veya memurun kanunda sayılan yakınlarının ölmesinin ardından kullanılabilir. Bu yakınların ölümünden önce böyle bir hakkın yani ölüm izninin kullanılması mümkün değildir. Özetle ölüm iznini kullanma hakkı sayılan yakınların ölmesiyle başlayıp kanunda öngörülen sürenin dolmasıyla sona erer.