Adli tatilde istinaf süresi işler mi?

İçindekiler:

  1. Adli tatilde istinaf süresi işler mi?
  2. Adli tatil süresi ne kadar?
  3. Adli tatilde icra ceza süreleri işler mi?
  4. Adli tatilde hangi işler görülür?
  5. Dava açma süresi adli tatilde durur mu?
  6. Adli tatilde duran süreler ne zaman işlemeye başlar?
  7. Adli tatilde icra satışı yapılır mı?
  8. Adli tatilde anlasmali bosanma olur mu?
  9. Adli tatilde hak düşürücü süre işler mi?

Adli tatilde istinaf süresi işler mi?

Adli tatil süresince BAM ve Yargıtay bünyesinde nöbetçi heyetler çalışmaya devam eder ve yalnızca tutuklu hükümlere ilişkin yargılama işlerini sürdürür. Yani sanık kişi tutuklu ise bunun istinaf ve temyiz incelemesi tatilde de devam eder.

Adli tatil süresi ne kadar?

Adli tatil, Hakim, savcı ve adliye çalışanlarının toplu olarak izne çıktığı tatil dönemine denir. Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer.

Adli tatilde icra ceza süreleri işler mi?

İdari davalarda sürelerin bitmesi adli tatile rastlarsa bu süreler, adli tatilin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren 7 gün uzamış sayılır. Adli tatilde icra daireleri çalışmaya devam etmekte, dolayısıyla icra takibi yapılabilmekte, icra işlemleri devam etmektedir.

Adli tatilde hangi işler görülür?

(1) Adli tatilde, ancak aşağıdaki dava ve işler görülür: a) İhtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleri ile bunlara karşı yapılacak itirazlar ve diğer başvurular hakkında karar verilmesi.

Dava açma süresi adli tatilde durur mu?

Adli tatil sadece İdari Yargılama Usulü Kanunu'ndaki süreleri etkilemektedir. Bu kanun ile düzenlenmeyen süreler (ödeme emrine 15 günlük dava açma süresi gibi) işlemeye devam edecektir. Ayrıca adli tatil bütün mahkemeler için söz konusu değildir.

Adli tatilde duran süreler ne zaman işlemeye başlar?

eylülde başlamaktadır. MADDE 104- (1) Adli tatile tabi olan dava ve işlerde, bu Kanunun tayin ettiği sürelerin bitmesi tatil zamanına rastlarsa, bu süreler ayrıca bir karara gerek olmaksızın adli tatilin bittiği günden itibaren bir hafta uzatılmış sayılır.

Adli tatilde icra satışı yapılır mı?

İcra ve iflas daireleri ile icra mahkemelerinde adli tatil hükümleri uygulanmaz. İcra mahkemeleri İcra İflas Kanunu'nundan kaynaklanan itiraz, şikayet ve kanunda yer alan davalara bakmakla görevli ve özel yargılama usulüne tabi mahkemelerdendir.

Adli tatilde anlasmali bosanma olur mu?

Görülecek davalar arasında anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma kural olarak bulunmamaktadır. Ancak adli tatilde açılan anlaşmalı boşanma davaları için ivedi bir durumun söz konusu olması halinde nöbetçi mahkeme aracılığıyla adli tatilde anlaşmalı boşanma duruşması görülebilir.

Adli tatilde hak düşürücü süre işler mi?

Adli tatilde, kural olarak mahkemelerdeki mahkemelerdeki davalara ve işlere bakılmaz. Ancak, bu kuralın bir çok istisnası bulunmaktadır. ... Adli tatilde görülen bu davalara ilişkin temyiz ve karar düzeltme süreleri, adli tatilde de işler ve bu süreler hakkında m.177 hükmü uygulanmaz.