Regaip gecesi hacet namazı nasıl kılınır?

İçindekiler:

  1. Regaip gecesi hacet namazı nasıl kılınır?
  2. Regaip kandili namazı ne zaman kılınır?
  3. Regaip kandili'nde hangi namazlar kılınır?
  4. Peygamber Efendimiz hacet namazını nasil Kilardi?
  5. Regaip Kandili namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir?
  6. Regaib Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Regaip gecesi hacet namazı nasıl kılınır?

Bu gecede kılınacak namaz 12 rek'attir. Her rek'atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek'atta bir selam verilerek 12 rek'at tamamlanır. “Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir.

Regaip kandili namazı ne zaman kılınır?

Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani akşam ezanı okunduktan sonra yatsı namazına kadar Regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Regaip Kandili namazı 12 rekat olarak kılınır. Regaip Kandili Hacet namazını Kadir Suresi ile olduğu gibi Ayetel Kürsi ile de kılabilirsiniz.

Regaip kandili'nde hangi namazlar kılınır?

Regaib Gece'sinde (yâni Regaib Kandili'nde) akşam ile yatsı arasında on iki rek'at “Hacet Namazıkılınır. Gecenin ilk üçde birinde (teheccüd vaktinde) de kılınabilir. İslâm âlimleri, bu on iki rek'at namaza “Hacet Namazı” adını vermişlerdir. Kılınan bu on iki rek'at namaz Hâcet Namazıdır.

Peygamber Efendimiz hacet namazını nasil Kilardi?

Peygamber efendimiz hacet namazını Ayetel Kürsi ile kılardı. Peygamber efendimizinden rivayet edilene göre namazın ilk rekatında Fatiha'dan sonra üç defa Ayete'l-Kürsi, diğer rekatlarda da Fatiha'dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okurdu.

Regaip Kandili namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir?

Regaip kandilinde kılınan Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılınabilir. Kandil namazına ise şöyle niyet edilir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına.

Regaib Kandili namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Regaip (Regaib) Kandili namazı kaç rekat? İşte tüm detaylar... Regaip Kandili namazı bu gece kılınacak. Diyanet'te yer alan bilgiye göre bu gece 12 rekatlık nafile namaz eda edilmektedir.