Apse yapan diş kanal tedavisi olur mu?

İçindekiler:

  1. Apse yapan diş kanal tedavisi olur mu?
  2. Diş apsesi tedavi edilmezse ne olur?
  3. Apse yapan diş kurtarılabilir mi?
  4. Kanal tedavisi yapılmış bir diş tekrar iltihap olabilir mi?
  5. Kanal tedavisi ve dolgu aynı şey mi?
  6. Apseli diş tehlikeli mi?

Apse yapan diş kanal tedavisi olur mu?

Bunun nedeni ise dişi ağızda tutmak için gerçekleştirilen bir tedavi olmasıdır. Kanal tedavisinin iltihaba yönelik bir işlem olmaması nedeniyle diş hekimleri apseli dişe rahatlıkla kanal tedavisi uygulayabilmektedir.

Diş apsesi tedavi edilmezse ne olur?

Apseli bölge tedavi edilmezse kişinin çenesinde uyuşmalara neden olur. Çene kemiğini ve siniri etkileyerek kemiğe zarar verebilir. Diş araları boşluksa ve diş bakımı düzenli yapılmıyorsa diş aralarında biriken besin atıkları diş kökünde apse oluşumuna neden olur.

Apse yapan diş kurtarılabilir mi?

Diş apsesi tedavisi, apsenin içinin boşaltılması ve enfeksiyonlu bölgenin temizlenmesinden oluşur. Dişin kendisi kök kanal tedavisi ile kurtarılabilir, fakat bazı durumlarda dişin çekilmesi gerekebilir. Diş apsesini tedavi etmeden bırakmak ciddi, hatta hayatı tehlikeye atan komplikasyonlara yol açabilir.

Kanal tedavisi yapılmış bir diş tekrar iltihap olabilir mi?

Prosedürün her adımı sorunsuz ilerlediğinde bile, kanal tedavisi yapılan bir dişte, uzun süreli hassasiyet veya yeniden enfeksiyon yaşanabilir.

Kanal tedavisi ve dolgu aynı şey mi?

Kanal tedavisi sırasında dişin içinde kalan çürükler ve apse tamamen temizlenir ve diş içerisinde büyük bir oyun oluşturulur. Temizlik sonrasında kalan boş kısma uygulanan tedaviye ise dolgu tedavisi denmektedir. Dolgu tedavisi, dişlerde kanal tedavisi yapıldıktan sonra kalan boşluğun doldurulması işlemidir.

Apseli diş tehlikeli mi?

Diş apsesinin genel sağlığınızı etkileyip etkilemeyeceğini soruyorsanız, cevabımız çok kısa ve net: Evet, iş apsesi sağlığınız için tehlike arz eder. Apseler tedavi edilmezlerse burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorunlara sebep olabilir.