Konjestif kalp yetersizliği ne demek?

İçindekiler:

  1. Konjestif kalp yetersizliği ne demek?
  2. Konjestif nedir ne demek?
  3. Sol kalp yetmezliğinin en önemli komplikasyonu nedir?
  4. Konjestif kardiyomiyopati ne demek?
  5. Dekonjestif nedir tıp?
  6. Sol kalp yetersizliğine neden olan hastalıklar?
  7. Kardiyomiyopati nedir ne demek?
  8. Genetik kardiyomiyopati nedir?
  9. Komplet Dekonjestif terapi nedir?
  10. Tıpta CHF ne demek?

Konjestif kalp yetersizliği ne demek?

Bazen kalp yetmezliği olarak da adlandırılan konjestif kalp yetmezliği (KKY), kalp kasının zayıfladığı ve genellikle gerektiği gibi pompalayamadığı bir durumdur.

Konjestif nedir ne demek?

Konjestif kalp yetmezliği, kalp kaslarının zayıflaması sonucu vücuda yeterli kanın pompalanamaması durumuna verilen isimdir. Kalpteki ana pompalama odalarının büyüklük ve kalınlıkları kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bazı durumlarda bu odalar (ventriküller) yeterince sıkışamaz veya gevşeyemez.

Sol kalp yetmezliğinin en önemli komplikasyonu nedir?

Sol kalp yetmezliği: Hastada nefes darlığı ve kuru öksürük vardır. Geceleri daha zor nefes alır. Çarpıntı, baygınlık ve terleme görülebilir. Buna kalp astımı adı verilir.

Konjestif kardiyomiyopati ne demek?

Dilate (Konjestif) Kardiyomiyopati En sık görülen kardiyomiyopati tipidir. Tipik olarak kalp kası incelmiş, sol karıncık genişlemiş ve kalbin kasılma işlevi bozulmuştur. Dolayısıyla bu hastalıkta kalp vücuda yeterli miktarda kan pompalayamaz.

Dekonjestif nedir tıp?

Kompleks dekonjestif terapi (KDT) lenfödem tedavisinde kullanılan çok bileşenli bir tedavi yaklaşımdır. KDT; manuel lenfatik drenaj, kompresyon tedavisi, terapötik egzersizler, cilt bakımı ve hasta eğitimi kombinasyonundan oluşmaktadır.

Sol kalp yetersizliğine neden olan hastalıklar?

Kalp yetmezliği nedenleri nelerdir?
  • Koroner arter hastalığı
  • Kalp krizi.
  • Kalp kapakçıklarına ilişkin hastalıklar.
  • Kalp kası hasarı (kardiyomiyopati)
  • Doğumsal kalp hastalıkları
  • Kalpte ritm bozukluğu (aritmi)
  • Hipertansiyon.
  • Kalp kası iltihabı (miyokardit)
Daha fazla öğe...

Kardiyomiyopati nedir ne demek?

Kardiyomiyopati (KMP); kalp kası hastalığıdır. Kalp kasını tutan hastalıkların bir kısmı kalp kasında sadece büyümeye ve kalp duvarlarında kalınlaşmaya yol açar. Bunlara “hipertrofik KMP” denir. Kalp kasını tutan hastalıkların bir kısmı da kalp kasında kasılma kusuruna ve kalpte ciddi büyümeye yol açarlar.

Genetik kardiyomiyopati nedir?

Kalıtsal veya genetik geçişli kardiyomiyopatiler, herhangi bir edinsel etken olmaksızın kalp kasının yapısal ve fonksiyonel olarak normal olmadığı bir grup hastalığı ifade eder.

Komplet Dekonjestif terapi nedir?

Kompleks dekonjestif terapi (KDT) lenfödem tedavisinde kullanılan çok bileşenli bir tedavi yaklaşımdır. KDT; manuel lenfatik drenaj, kompresyon tedavisi, terapötik egzersizler, cilt bakımı ve hasta eğitimi kombinasyonundan oluşmaktadır.

Tıpta CHF ne demek?

Sesli Sözlük - congestive heart failure.