Engellilik indiriminden kimler faydalanamaz?

İçindekiler:

  1. Engellilik indiriminden kimler faydalanamaz?
  2. Engelli raporu vergi indirimi için nereye başvurulur?
  3. Geriye dönük Engelli vergi indirimi nasıl alınır?
  4. Engelli vatandaşlar hangi vergilerden muaftır?

Engellilik indiriminden kimler faydalanamaz?

Ücretlerinden gelir vergisi indirimi söz konusu olduğundan çalışmayan engelliler vergi indirimi için başvuramazlar. Ayrıca serbest meslek erbabı veya basit usul mükellefiyeti olmayanlar da bu indirimden faydalanamazlar.

Engelli raporu vergi indirimi için nereye başvurulur?

Normalde, engellilik indiriminden yararlanmak isteyen engelliler aşağıdaki belgelerle birlikte Vergi Dairesi Başkanlığı olan illerde ilgili Grup Müdürlüğüne, Vergi Dairesi Başkanlığı olmayan illerde ise Defterdarlıklara (Gelir Müdürlüğüne), Bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, Vergi ...

Geriye dönük Engelli vergi indirimi nasıl alınır?

Vergi yargısının görüşü Anayasa ve yasa hükümlerine uygun olan görüştür. Engellilik indiriminden yararlanmak isteyen ancak işe giriş anında başvuru yapamamış çalışanlar; düzeltme zamanaşımı süresi içinde 5 yıl geriye dönük olarak dilekçeyle başvurarak engellilik indirimi bedellerini talep edebilirler.

Engelli vatandaşlar hangi vergilerden muaftır?

Engellilik derecesi yüzde 90 altında olan kişiler ise bazı şartlar sağlanırsa engellilere ÖTV avantajından faydalanıyor. Motorlu taşıt vergisinden de süre sorunu olmadan muaf olan engelli bir kişi her beş yılda bir hem ÖTV hem de MTV ödemeden araç sahibi olmuş oluyor.