Plakam yıprandı ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Plakam yıprandı ne yapmalıyım?
  2. Plaka yenileme için ne yapılmalı?
  3. Plaka yenileme işlemi nereden yapılır?
  4. Özel plaka almak kaç para?
  5. Vidalı plaka muayeneden geçer mi?
  6. Araç alımında plaka değişimi zorunlu mu?

Plakam yıprandı ne yapmalıyım?

Plaka yenileme işlemleri için randevu işlemi kalktığından direkt olarak en yakın Notere giderek yenileme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  1. Yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir.
  2. Araca ait muayene tarihinin geçmemiş olması gerekir.
Daha fazla öğe...

Plaka yenileme için ne yapılmalı?

Nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik kartı, zorunlu sigortaya dair poliçe, eski plakanız ile ilgili trafik belgesi, şoförler odası tarafından size verilen nakil dosyası, noterden aldığınız satış belgesinin aslı ve fotokopisi, Motorlu Taşıtlar Vergisini ödediğinize dair dekont, eğer almış olduğunuz araç bir şirkete ait ise ...

Plaka yenileme işlemi nereden yapılır?

Randevu sistemi eskiden vardı Trafik tescil şubelerinden alınırdı. Şimdi plaka yenileme ve plaka değiştirme işlemleri noterler aracılığıyla yapılıyor. Noterdeki iş ve işlemler bittikten sonra Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinde plaka basım işlemi yapılıp ardından sürücülere yeni plakalar veriliyor.

Özel plaka almak kaç para?

Şahsi olarak özel plaka almak istiyorsanız da kimlik belgesi yeterlidir. Şahsınız için alacağınız özel plaka için vermeniz gereken özel plaka vergisi de yine şirketlerde olduğu gibi 5 ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Bazı plakalar için 250 bin TL'ye kadar istenen rakamlar olabiliyor.

Vidalı plaka muayeneden geçer mi?

Vida ile tutturulmuş ya da üzerinde delik olan plakalar muayeneden geçemez.

Araç alımında plaka değişimi zorunlu mu?

Otomobil satın aldığınızda plaka değişikliği yapmak zorunda değilsiniz. Hatta yaşadığınız şehirden farklı bir şehirden otomobil satın aldığınızda da plaka değiştirme zorunluluğunuz yoktur.