İçindekiler:
- Kalp sıkışınca hangi dua okunur?
- Kalp Carpintisina hangi dua okunur?
- Kalp hızlı atmasına ne iyi gelir?
- Çarpıntım var nasıl geçer?
- Çarpıntının sebebi nedir?
Kalp sıkışınca hangi dua okunur?
Lâilâhe illâllâhü'l-azîmü'l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü'l arşi'l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."
Kalp Carpintisina hangi dua okunur?
Okunuşu: “Allahümme inni es'elüke's-sebate fi'l-emri ve es'elu'azamete'r-ruşd.Ve es'eluke şukra ni'metike ve husne ibadetik.Ve es'eluke lisanen sadıkan ve kalben selima.ve e'uzü bi-ke min şerri ma ta'lem.Ve es'eluke min hayri ma ta'lem.ve estağfiruke mimma ta'lem.İnneke ente allamu'l-ğuyub!” Anlamı: Allah'ım!
Kalp hızlı atmasına ne iyi gelir?
Kalp çarpıntısı ile karşılaştığınızda panik yapmayın, gevşeyip, rahat bir yere oturup dinlenmeye çalışın. Derin nefes alın ve soğuk bir içecek için. Şiddetli öksürmek ellerinizi soğuk suya batırmak ve ıkınmak
iyi gelecektir.
Çarpıntım var nasıl geçer?
Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin.
Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.
Çarpıntının sebebi nedir?
Kalp çarpıntısı genellikle stres, egzersiz, soğuk algınlığı, panik atak ya da bazı ilaçların yan etkileri gibi durumlarda, kalbin normalden daha hızlı atmasıdır. Genelde birkaç saniye süren bu tür
çarpıntıların nedeni önemsizdir.