Ara ara baş ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Ara ara baş ağrısı neden olur?
  2. Ani gelen baş ağrısı nedir?
  3. Ani gelen baş ağrısı nasıl geçer?
  4. Yarı baş ağrısı neden olur?
  5. Temporal baş ağrısı nedir?
  6. Tansiyon yükselince neden baş ağrısı olur?

Ara ara baş ağrısı neden olur?

Akut sinüzit, diş problemleri, kulak enfeksiyonları, grip, glokom, beyin damar bozuklukları, iyi veya kötü huylu beyin tümörleri, hipertansiyon, kafa travmaları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Baş ağrılarının çoğu masumdur ve en sık gerilim tipi baş ağrısı ve migren tipi baş ağrısı görülür.

Ani gelen baş ağrısı nedir?

Ani başlayan, çok şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı "Spontan Subaraknoid Kanama (SAK)" dediğimiz ağır bir beyin kanamasının en önde gelen belirtisidir. Bu kanama türü çok ağır sonuçları olan; ancak, zamanında müdahale edildiğinde tedavi şansı ve başarı oranı yüksek bir tablodur.

Ani gelen baş ağrısı nasıl geçer?

Baş Ağrısını İlaçsız Geçirmenin 13 Yolu
  1. 1-Uyku Düzeni Oluşturun.
  2. 2-Yeterli Miktarda Su İçin.
  3. 3-Aromatik Yağlar Kullanın.
  4. 4-Bitki Çaylarından Faydalanın.
  5. 5-Soğuk veya Sıcak Su Torbası Uygulayın.
  6. 6-Masaj Yapın.
  7. 7-Nefes Egzersizlerine Başvurun.
  8. 8-Ilık Duş Alın.
Daha fazla öğe...

Yarı baş ağrısı neden olur?

Yarım baş ağrısı, tek taraflı baş ağrısı toplumda yaygın olarak görülür. Nedenleri içinde en bilineni migren, şiddetlisi ise küme baş ağrısıdır. Genellikle azalıp artarak devam eder. Nadiren sürekli olur ve tehlikelidir.

Temporal baş ağrısı nedir?

Temporal Arterit (Dev Hücreli Arterit) Ağrı, şakak bölgesinde devamlı veya aralıklı sızlama-zonklama şeklindedir, bölgede hassasiyet vardır ve tutulan tarafta ayrıca görme bozuklukları da gelişir.Hastaların %25'inde “polimiyalji romatika” (kas ağrısı, hassasiyeti eklem katılığı) vardır.

Tansiyon yükselince neden baş ağrısı olur?

Damar içindeki kan basıncının belirli bir düzeyin üzerine çıkması hipertansiyon olarak değerlendirilir. Hipertansiyon vücuttaki tüm damar sisteminde, bu arada kapalı bir kutu olan beyin içinde de basıncın yükselmesine neden olur. Kafa içindeki kan basıncının artması baş ağrısı olarak ortaya çıkar.