Geçmeyen kalem nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Geçmeyen kalem nasıl geçer?
  2. Mobilyadaki Alkol lekesi nasıl çıkar?
  3. Tahtadan yağ lekesi nasıl çıkar?
  4. Mobilyadaki sıcak bardak lekesi nasıl çıkar?
  5. Siyah mobilyadaki parmak izleri nasıl çıkar?
  6. Mobilya üzerindeki yağ lekesi nasıl çıkar?
  7. Mobilyadaki aseton izi nasıl çıkar?
  8. Lake masa üzerindeki lekeler nasıl çıkar?
  9. Lake masadan boya nasıl çıkar?
  10. Masa üstündeki Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  11. Diş macunu ile tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  12. Beyazdan mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Geçmeyen kalem nasıl geçer?

Diş macunu ve karbonat karışımını kullan. Küçük bir bardağın içinde bir ölçek karbonatla bir ölçek diş macununu karıştır. Bu karışımı doğrudan marker lekesine sür ve kısa bir süre beklet. Temiz ve hafifçe nemli bir bez alıp dairesel hareketlerle lekeyi sil.

Mobilyadaki Alkol lekesi nasıl çıkar?

Masanın ya da herhangi bir mobilyanın üstüne içki dökülmüşse alkol lekesini şöyle çıkarın: a. Mobilyanın tahtası masifse: Lekeli yeri benzin, maden suyu, eter ya da sodayla silin. Yine leke çıkmazsa çakmak benzinini deneyin.

Tahtadan yağ lekesi nasıl çıkar?

İhtiyacınız olan malzeme yağı emen kildir. Kili lekeli alana dökün ve yağı emmesi için en az on dakika bekletin. Sert kıllı bir fırça ile ovalayın, sonra deterjanla temizleyin ve kurulayın. Lekenin çok inatçı ise kili biraz su ile karıştırın, lekeye yayın ve 24 saat bekletin.

Mobilyadaki sıcak bardak lekesi nasıl çıkar?

Bir tatlı kaşığı mayonezin içine bir paket kabartma tozu koyun ve ikisini iyice birbirine karıştırarak bir krem elde edin. Oluşan bu karışımı leke olan bölgeye sürün. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Siyah mobilyadaki parmak izleri nasıl çıkar?

- Parmak izlerinin üzerine bir kaç damla lens solüsyonu damlatınız. Daha sonra sabunlu su ile yıkadığınız temiz bir bezle siliniz. - İzlerin olduğu yere cam sil sıkıp 5 dakika bekletiniz. Sert bir havlu kağıt veya nemli bir bez ile temizleyiniz.

Mobilya üzerindeki yağ lekesi nasıl çıkar?

Yağ Lekeleri: Mobilyada bulunan yağ lekelerinden, lekeli bölgeye biraz tuz dökün. Tuz yağın o bölgeye övmesini engelleyecektir. Bu sırada bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı renk vermeyen bulaşık deterjanı dökün, karıştırın ve yağlı bölgeyi silin.

Mobilyadaki aseton izi nasıl çıkar?

Mobilya Lekesi Rahatlıkla yapı marketlerden bulabileceğiniz 220 kum zımpara kağıdı ile mobilyanın lekelenen ahşap yüzeyi çok hafif bir şekilde zımparalanır. İşlem sırasında uzun süre zımparalamaya devam etmeden sık sık ara verilerek temiz bez veya sünger ile zımpara lana alan temizlenir.

Lake masa üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Lake boyadan leke çıkartma

  1. Bir parça bez parçası alın.
  2. Cif yada başka marka temizleyici evde vardır.
  3. Bu temizleyici maddeler genelde polish içerir.
  4. Temizleyici maddeyi lekeye püskürtün.
  5. Bezle leke olan kısmı hafifçe ovalayın.
  6. Bu işlemi birkaç defa tekrarlayın leke büyük oranda gitmiş olacaktır.

Lake masadan boya nasıl çıkar?

Masa üzerinde yer alan ispirtolu kalem lekelerini çıkartmak için ise tiner kullanmanıza gerek yoktur. Masanızın üzerine yer alan bu kalem çiziklerini yumuşatmak ve çözmek için yumuşak bir bez ile boyanın üzerine döktüğünüz kolonya ile silmeniz boyayı çıkartmanızı kolaylaştıracaktır.

Masa üstündeki Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesini çıkarabilirsiniz. -Bunun dışında derinin olduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz. -Diğer yöntem ise deriye zarar vermeyen süt ve sirke karışımıdır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak sütü karıştırın.

Diş macunu ile tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

En kolay ve etkili yöntemerden biri de diş macunudur. Bu yöntem ile izleri tamamen yok edebilirsiniz. Lekeye jel olmayan beyaz diş macunu uygulanır ve temiz bir diş fırçasıyla lekeler tamamen yok olana kadar fırçalanır. Ardından su ile temizlenir.

Beyazdan mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin. Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın). Giysiyi ılık suyla yıkayın.