BİLSEM sınavına giderken yanımıza ne almalıyız?

İçindekiler:

  1. BİLSEM sınavına giderken yanımıza ne almalıyız?
  2. BİLSEM resim kazanınca ne oluyor?
  3. BİLSEM sınavını geçmek için kaç doğru olmalı?
  4. BİLSEM hangi sınıflarda?
  5. BİLSEM okulları nasıl eğitim veriyor?
  6. Bilsem Sınavı nedir niçin yapılır?
  7. BİLSEM nedir ne işe yarar?
  8. BİLSEM sınavı hangi zeka testi?
  9. BİLSEM hangi alanlar var?
  10. BİLSEM sınav puanı kaç olmalı?
  11. BİLSEM e hangi sınıflar başvurabilir?

BİLSEM sınavına giderken yanımıza ne almalıyız?

Sınava girecek öğrenci yanında ne getirmeli? Sınav yapılacak olan merkezlerde ilgili hazırlıklar yapılmakta olup, öğrenciler okullarından aldıkları belgeleri ve nüfus cüzdanları ile sınav yerlerine ilgili zaman diliminde gitmeleri yeterli olacaktır.

BİLSEM resim kazanınca ne oluyor?

Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli öğrencilere destek eğitim modeli sunuyor. BİLSEM SINAVINI KAZANINCA NE OLUR? ... Bilsem sınavını kazanan öğrenci müzik, resim veya genel zihinsel yetenek alanından değerlendirmeye tabi tutularak eğitimine devam ediliyor. Her öğrenci yaşadığı yerde uygulamalara katılıyor.

BİLSEM sınavını geçmek için kaç doğru olmalı?

Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor. Puan hesaplaması bu şekilde yapılıyor.

BİLSEM hangi sınıflarda?

Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.

BİLSEM okulları nasıl eğitim veriyor?

BİLSEM' de bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 2- 6 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir.

Bilsem Sınavı nedir niçin yapılır?

Bilsem sınavı özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan soruları içeren sınavlardır. Bilsem sınavı aracılığıyla bilsem sınıflarına katılım sağlanabilir. ... Bu özel eğitim kurumlarında özel yetenekli çocukların ihtiyacı doğrultusunda eğitim gösterilmektedir.

BİLSEM nedir ne işe yarar?

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

BİLSEM sınavı hangi zeka testi?

Grup taramada başarılı olan öğrenciler bireysel bir değerlendirmeye alınıyor. Bireysel olan bu değerlendirmede ise Milli Eğitim Bakanlığının tercih etmiş olduğu zeka testi uygulanıyor. 2015 yılında BİLSEM' e başvuruda bulunan 2-3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerine WNV yani Wechsler zeka testi uygulandı.

BİLSEM hangi alanlar var?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim ...

BİLSEM sınav puanı kaç olmalı?

BİLSEM BARAJ VE TABAN PUANLARI
Sınıf DüzeyiGenel Zihinsel Yetenek AlanıResim Yetenek Alanı
1.sınıflar500460
2.sınıflar510480
3.sınıflar520500

BİLSEM e hangi sınıflar başvurabilir?

Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.