Lise arası nakil hangi tarihlerde yapılır?

İçindekiler:

  1. Lise arası nakil hangi tarihlerde yapılır?
  2. Liseler arası geçiş nasıl yapılır 2020?
  3. Liseler arası nakilde puan önemli mi?
  4. Nakil ne zaman kabul edilir?
  5. Nakilde öğrenci sırası nedir?
  6. Lisede kaç nakil hakkı var 2019?
  7. Lise nakilde kaç tercih?

Lise arası nakil hangi tarihlerde yapılır?

Okul nakil takvimi Nakil Tercih Başvuruları da 10-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında. 1. Nakil Tercih sonuçları 17 Ağustos'ta, 2. Nakil Tercih Başvuruları ise 17-21 Ağustos tarihleri arasında, Yerleştirmeye Esas 2.

Liseler arası geçiş nasıl yapılır 2020?

Başvuru gidilmek istenen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemini nakil istenin okul müdürlüğü yapar. Başvurular haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın son iş gününde ilgili okul müdürlüğünce değerlendirilir. Sonuç, aynı gün okulda ilan edilir.

Liseler arası nakilde puan önemli mi?

Nakil sürecinde de yerleştirme işlemlerinde başvuranlar puan üstünlüğüne göre alınıyor. Ama burada geçerli olan artık taban puan. Yani okula nakil başvurusu yapabilmeniz için oluşan taban puana eşit ya da üzerinde olmanız gerekiyor.

Nakil ne zaman kabul edilir?

-Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise ...

Nakilde öğrenci sırası nedir?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: Nakil durumunda öğrencinin sırası nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin puanlarına göre değişir. Puanı yüksek olandan düşük olana göre sıralama yapılır.

Lisede kaç nakil hakkı var 2019?

Lise nakilleri için bu yıl öğrencilere 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okul kayıtları erken olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sisteminde bazı yenilikler yaptı.

Lise nakilde kaç tercih?

Nakillerde ilk iki okulu "Kayıt Alanı"ndan seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunulabilir. Aynı okul türünden ise en fazla iki okul seçebilirsiniz.