Bilgisayarda yatay çizgi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarda yatay çizgi nasıl yapılır?
  2. Bilgisayarda eşittir işareti nasıl yapılır?
  3. Büyük eşittir işareti nasıl yapılır?
  4. Telefonda köşeli parantez nasıl yapılır?
  5. Üslü sayılar klavyede nasıl yazılır?
  6. Düz çizgi işareti nasıl yapılır?
  7. Uzun tire işareti nasıl yapılır?

Bilgisayarda yatay çizgi nasıl yapılır?

Word veya Outlook'ta yatay çizgi cetvel eklemenin en hızlı yolu, Otomatik Biçim özelliğini kullanmaktır. Belirli karakterleri kendi satırlarına üç kez yazarak Enter tuşuna bassanız, bu karakterler anında yatay çizgiye dönüşer. İmleci yatay çizgiyi eklemek istediğiniz yere getirin.

Bilgisayarda eşittir işareti nasıl yapılır?

İşareti yazı dosyasına dökebilmek içinse aynı zamanda shift tuşuna da basılması gerekmektedir. Bu bağlamda, shift ve 0'a eş zamanlı basarak eşittir ifadesi elde edilebilmektedir. Shift tuşunu daha önce kullanmayanların, üzerinde yukarı bakan bir ok olan tuşları bulması gerekmektedir.

Büyük eşittir işareti nasıl yapılır?

Karakter eşlem uygulamasını çalıştırdıktan sonra karşınıza çıkan tabloda büyük eşittir işaretini bulun. Ya da büyük ve eşittir simgesinin unicode karşılığı U+2265 dir. Bu kodu unicode'a git kısmında aratarak işareti bulun. Ardından tabloda seçilen büyük eşittir işaretini kopyala kısmından kopyalayın.

Telefonda köşeli parantez nasıl yapılır?

Yani klavyeden sol köşeli ayraç işaretini oluştururken; ilk olarak 'alt gr' tuşuna basılı tutun ve üst rakam tuşlarından '8' rakamına basın. Klavyeden sağ köşeli ayraç işaretini oluşturmak için; ilk olarak 'alt gr' tuşuna basılı tutun ve üst rakam tuşlarından '9' rakamına basın.

Üslü sayılar klavyede nasıl yazılır?

Boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında 0185 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ¹ harfi, 0178 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ² işareti, 0179 yazarsanız tuşları bıraktığınız ³ işareti çıkar. Diğer üslü sayılar aşağıda mevcuttur.

Düz çizgi işareti nasıl yapılır?

Türkçe Q ve Türkçe F klavye kullanılan Windows bilgisayarlarda, dikey çizgi veya diğer adıyla düz çizgi yapmak için ALT GR + Tire (-) tuşuna basın. Böylece ekrana | dikey çizgi sembolü yazılacaktır. Tire işareti geri silme tuşu olan Backspace tuşunun yanında bulunmaktadır.

Uzun tire işareti nasıl yapılır?

Alt (Alt gr) + Tire Tuşu Ayrım çizgisini klavyenizden oluşturmak için ilk olarak klavyeniz üzerinde yer alan ALT GR TUŞUNA basın ardından klavyede yer alan TİRE TUŞUNA basın. Artık işaretimizi bu tuş kombinasyonu ile dilediğiniz her yerde oluşturabilirsiniz. İŞLEM BU KADAR BASİT.