Kanda mantar üremesi nedir?

İçindekiler:

  1. Kanda mantar üremesi nedir?
  2. İdrar kültüründe mantar çıkar mı?
  3. Candida hangi testle anlaşılır?
  4. Candida tedavi edilmezse ne olur?

Kanda mantar üremesi nedir?

Sepsis, kan dolaşımına bakteri, virüs, mantar gibi bir enfeksiyon etkeninin karışması demektir. Kana karışma sayesinde bu enfeksiyon etkeni tüm organlara ve vücuda yayılır. Uğradığı her organa hasar verir. Bu yüzden Sepsis yani kan dolaşımı enfeksiyonu çok tehlikeli bir durumdur.

İdrar kültüründe mantar çıkar mı?

İdrar içerisinde enfeksiyona sebep olacak mikrop ve bakterilerin tespit edilebilmesi adına, idrar kültürü yapılır. Mesanede yer alan idrar, normal olarak sterildir. Bu durum, idrarda herhangi bir mantar ya da organizmanın bulunmadığına işaret eder.

Candida hangi testle anlaşılır?

Mevcut testler içinde bana göre en doğru sonucu veren gaita testidir. Standart gaita testi değil de kapsamlı test yapılırsa kandida seviyesi görülebilir ve tedavinin etkili olabilmesi için mantar türleri de belirlenebilir. Bu testle kalın bağırsakta kandida fazlalaşması olup olmadığı anlaşılır.

Candida tedavi edilmezse ne olur?

Önceleri ilk belirti verdiği yer bağırsak bile olsa artık günümüzde ağız ve vajina çevresinde de fazlaca yayılmaya başladı. Bağışıklık sistemini ciddi derecede etkileyen bir mantar türü olan candida mantarı eğer kontrol edilmez ve tedavi edilmezse ciddi şekilde bağışıklık sistemini çökertme özelliğine sahip.