Ilik nakli için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Ilik nakli için ne gerekli?
  2. Ilik naklinden sonra neler olur?
  3. Ilik naklinden sonra ne olur?
  4. Lösemide ilik nakli kesin çözüm mü?

Ilik nakli için ne gerekli?

Ülkemizde TÜRKÖK 18 ile 50 yaş arasında, en az 50 kg ağırlığındaki her sağlıklı kişiyi kök hücre vericisi olarak kabul etmektedir. Gönüllü kemik iliği/kök hücre verici adaylarının bulaşıcı hastalık, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve enfeksiyon hastalıklarına sahip olmaması gerekmektedir.

Ilik naklinden sonra neler olur?

Bu yan etkiler doktorunuz tarafından takip edilir, gerekli bilgilendirme ve yan etkileri azaltacak ilaç destekleri sağlanır. Nakil sonrası olası yan etkiler; ağızda değişiklikler, ağrı şikayetleri, mide bağırsak sorunları, iştah kaybı ve değişmiş tat hissi, saç kaybı ve deride değişikliklerdir.

Ilik naklinden sonra ne olur?

Nakil sonrası olası yan etkiler; ağızda değişiklikler, ağrı şikayetleri, mide bağırsak sorunları, iştah kaybı ve değişmiş tat hissi, saç kaybı ve deride değişikliklerdir.

Lösemide ilik nakli kesin çözüm mü?

6. Kök hücre nakli kesin çözüm sağlar mı? Evet ve hayır. Bu tedavi yöntemiyle hastalıktan hastalığa oranlar değişmekle birlikte %50-80 aralığında tam başarı sağlanabilmektedir ama kök hücre naklinin de kendine ait başarısızlık oranları vardır. Örneğin, infeksiyonlar önemli engeldir.