Her bölümde yüksek lisans yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Her bölümde yüksek lisans yapılabilir mi?
  2. Kaç tane yüksek lisans yapabilir?
  3. Tezsiz yüksek lisans yapmak ne işe yarar?
  4. Işletme bölümü mezunu işletme mühendisi olabilir mi?
  5. Açıköğretim fakültesi mezunları yüksek lisans yapabilir mi?

Her bölümde yüksek lisans yapılabilir mi?

Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır. Alan dışı yüksek lisans yapmak istediğiniz enstitü ya da hoca ile irtibata geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Kaç tane yüksek lisans yapabilir?

Sayı sınırlaması da yoktur. Bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir. 3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz.

Tezsiz yüksek lisans yapmak ne işe yarar?

Tezsiz yüksek lisans, genellikle iş hayatında terfi vs. elde etmek isteyenlerin tercih ettiği, akademisyenlik dışı amaçlar için tercih edilen yüksek lisans eğitimidir. Lisans mezunu olduktan sonra ilgili alanda ya da başka alanda akademik seviyede eğitimin uygulamaya dönüştürülmesinin hedeflendiği lisansüstü eğitimdir.

Işletme bölümü mezunu işletme mühendisi olabilir mi?

İşletme Mühendisi Olmak İçin Gerekenler Firmanın bağlı bulunduğu, üretim yaptığı sektöre göre değişmekle birlikte İşletme mühendisliği bölümü dışında şu bölümlerden mezun olanlar, işletme mühendisi olarak istihdam edilebilir: Endüstri mühendisliği.

Açıköğretim fakültesi mezunları yüksek lisans yapabilir mi?

CEVAP: Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2.maddesinde : ... Yüksek lisansa başvurmak için lisans mezunu olma şartı vardır ancak yönetmelikten de açıkça anlaşılacağı üzere örgün veya uzaktan eğitim yapan fakültelerden mezun olma şartı yoktur.