Ses teli enfeksiyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Ses teli enfeksiyonu nedir?
  2. Ses tellerinde ödem neden olur?
  3. Larenks iltihabı nedir?
  4. Ses telleri neden tahriş olur?
  5. Ses telleri ödemi nedir?
  6. Ses teli ödemi nedir?
  7. Epiglot iltihabı nedir?
  8. Yutak iltihabı neden olur?

Ses teli enfeksiyonu nedir?

Larenjit, ses tellerinin ya da larinksin enfeksiyonudur. Bu enfeksiyonla birlikte ses kalın ve çatallı çıkmaya başlar. Larenjit kısa süreli ya da uzun süreli olabilir. Genellikle ani başlangıçlı olup hafta içerisinde iyileşir.

Ses tellerinde ödem neden olur?

Ses tellerinin şişmesine (ödem) neden olan ses teli iltihapları (larenjit), boğaz ve sinüslerdeki enfeksiyonlar, sigara kullanımı, mide asit kaçağı (reflü), sesin kötü kullanımı ve aşırı zorlanması gibi durumlar da ses kısıklığına neden olurlar.

Larenks iltihabı nedir?

Larenks (gırtlak), ses tellerini barındıran ve besinlerin nefes borusuna kaçmasını engelleyen yapıdır. Larenjit, larenksin (gırtlak) iltihabıdır. Çoğunlukla virüslerin neden olduğu bir enfeksiyona bağlıdır. Her yaş grubunda görülebilmektedir.

Ses telleri neden tahriş olur?

Ses kısıklığına; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, midedeki asitli içeriğin boğazı tahrişine neden olan reflü gibi hastalıklar, sigara kullanımı ya da pasif içicilik, kafein içeren içecekler veya alkollü içeceklerin tüketilmesi, çığlık, uzun süreli yüksek desibelli şarkılar söylemek ve ...

Ses telleri ödemi nedir?

Ses tellerinin aşırı şişmesi ve sesin kalınlaşması ile oluşan bir problemdir. Ses telleri arasındaki boşluğa jöle tarzında sıvı dolmasıdır. Ses telleri balon gibi şişer.

Ses teli ödemi nedir?

Reinke ödemi (polipoid kordit), ses telleri yüzey epitelinin hemen altında koyu, jöle benzeri sıvı birikimi ile karakterize bir ses teli hastalığıdır.

Epiglot iltihabı nedir?

Epiglotun iltihabı epiglotit olarak bilinir. Epiglotit esas olarak Hemofilus influenza isimli bakteriden kaynaklanır. Epiglotitli bir kişide ateş, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve nefes almada güçlük olabilir. Farinksin tıkanma riski nedeniyle akut epiglotit tıbbi bir acil durum olarak kabul edilir.

Yutak iltihabı neden olur?

Yutak iltihabı olarak da bilinen farenjit, genelde soğuk mevsimlerde kendini gösterir. Farenjit en yaygın olarak soğuk algınlığı, grip veya mononükleoz gibi viral enfeksiyonlardan kaynaklanır.