Diş eti kararması neden olur?

İçindekiler:

  1. Diş eti kararması neden olur?
  2. Diş kökü neden morarır?
  3. Diş eti neden kahverengi olur?
  4. Diş eti kanarsa ne olur?
  5. Diş etinin neden koyu renk olması?
  6. Dudaklarda morarma neden olur?
  7. Diş eti kanamasına hangi ilaç iyi gelir?
  8. Dudak morlukları en iyi nasıl geçer?

Diş eti kararması neden olur?

Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler. Diş etlerindeki pigmentler insan hayatı süresince genellikle diş etlerinde sabit kalmaktadırlar. Bu nedenle diş etlerindeki siyah lekeler ağız içerisinde sürekli olarak çıkabilirler.

Diş kökü neden morarır?

Diş etlerinde bulunmakta olan melanin pigmentinin yoğunlaşması sebebiyle diş eti morarması görülmektedir. Hormon dengesizlikleri ise melanin pigmentinin yoğunlaşmasına sebebiyet vermektedir. Diş eti morarması kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin herkeste görülebilmektedir.

Diş eti neden kahverengi olur?

Kahverengimsi diş etlerinin sebebi de vücuttaki melanin seviyesinin artmasına bağlı olarak gerçekleşebilir. Fakat mor renk bölgedeki fazla kanlanma veya iltihap belirtisi olarak karşımıza çıkar. Bu açıdan bakıldığında, diş eti morarması ve diş etinde bulunan kahverengi renk farklıdır.

Diş eti kanarsa ne olur?

DİŞ ETİ KANAMASI NEDİR? Diş eti kanamalarının ana nedeni diş eti çizgisinde plak birikmesidir. Bu, gingivitis veya iltihaplı diş etleri olarak adlandırılan bir duruma yol açar. Plak, tartar içine sertleşince kanamaya ve periodontitis olarak bilinen daha gelişmiş bir diş eti ve çene kemiği hastalığına yol açar.

Diş etinin neden koyu renk olması?

Koyu kahverengi veya siyah diş etleri, vücutta daha fazla melanin bulunan bir kişiye bağlı olabilir. Kişinin diş etleri her zaman çok koyuysa endişelenecek bir neden yoktur.

Dudaklarda morarma neden olur?

Aynı zamanda sadece sigara ve alkol ile ilgili bir durumdan dolayı değil, aşırı çay ve kahvede dudak morarmalarına neden olur. Dudak morarması nedenleri olarak, bazı hastalıklarda gösteriliyor, anemi ve siyanoz gibi, çok fazla güneşte kalmak ve dudak çatlaklarının meydana gelmesiyle de, dudak morarması oluşabiliyor.

Diş eti kanamasına hangi ilaç iyi gelir?

Diş eti kanamasına alternatif çözümler arayanlar için; tuzlu su, bal, hardal yağı ve zencefil karışımları önerilmektedir. Tuzlu suyun antiseptik özelliği sayesinde kanamaya neden olan iltihaplar ortadan kaldırılabilmektedir.

Dudak morlukları en iyi nasıl geçer?

Yeni sıkılmış limon suyuna katılan bal karışımının bir süre dolapta bekletildikten sonra günde 3-4 kez dudağa sürülmesi morarmalarda etkili olmaktadır. Benzer şekilde gliserinin de dudak morarmasında etkili olduğu bilinmektedir. Dudağın nemli tutulması morarma ihtimalini azaltacak bir etkendir.