YÖK tez nasıl yüklenir?

İçindekiler:

  1. YÖK tez nasıl yüklenir?
  2. Literatur taraması nasıl yapılır?
  3. YÖK tez Veri Giriş Formu dizin terimleri nedir?
  4. Doktora tezlerine nereden ulaşabilirim?
  5. Iyi bir literatür taraması nasıl yapılır?
  6. Tez üst veri giriş formu dizin terimleri nedir?
  7. YÖK tez veri giriş formu nasıl alınır?

YÖK tez nasıl yüklenir?

b)Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden “Enstitü Oturumu” bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yapar ve tezi yükler.

Literatur taraması nasıl yapılır?

Literatür Taraması Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır?
  1. Araştırma sorusunun ve anahtar kelimelerin belirlenmesi: ...
  2. Taramanın araçlarının tespit edilmesi ve taramanın planlanması: ...
  3. Taramanın alt parçalara bölünmesi ve sınıflandırılması ...
  4. Literatür taramasının sonuçlandırılması

YÖK tez Veri Giriş Formu dizin terimleri nedir?

4-) Dizin terimleri, Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında aranan tezlere, doğrudan erişimi sağlayan anahtar kelimelerin alfabetik listesidir. 5-) Önerilen dizin terimlerinin, dizin terimleri listesinde bulunmaması durumunda yazar tarafından önerilen anahtar kelimenin Türkçesi=İngilizcesi şeklinde bu alana yazılmalıdır.

Doktora tezlerine nereden ulaşabilirim?

YÖK tez merkezi, diğer adıyla Ulusal Tez Merkezi, Türkiye'deki üniversitelerin tamamında hazırlanmış olan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini içinde barındıran ve internet üzerinden ulaşılabilen bir veri tabanıdır.

Iyi bir literatür taraması nasıl yapılır?

*İyi bir literatür tarama süreci kapsamlı, eleştirel ve güncel olmalıdır. Literatür taraması yapılırken öncelikle yeni çalışmalardan başlayıp geriye doğru gidilir. *Araştırma sorusu ile ilgili tüm çalışmalara ulaşmaktan ziyade araştırma sorusu ile bağlantılı ve bilimsel bir içeriğe sahip kaynaklara ulaşılmalıdır.

Tez üst veri giriş formu dizin terimleri nedir?

Tez Veri Giriş Formu öğrenci tarafından doldurulan bilgilerin, Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanı ile bağlantılı geçici bir tabloya aktarılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. ... 4-) Dizin terimleri, Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında aranan tezlere, doğrudan erişimi sağlayan anahtar kelimelerin alfabetik listesidir.

YÖK tez veri giriş formu nasıl alınır?

"Tez Veri Giriş Formu" na, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden "Üye Girişi" seçeneğini tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra erişebilirsiniz.