Halıdan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Halıdan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?
  2. Halının üzerindeki mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  3. Elden Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  4. Yıkanmış Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  5. Ele bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?
  6. Istampa Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  7. Kağıt para üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  8. Mobilyadan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Halıdan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?

Marker kalem lekesi yüzeyden temizlenirken, temizleyici madde olarak; jel türü olmayan diş macunu, beyaz sirke / temizlik sirkesi ya da temizlik ispirtosu içeren ürünler kullanılabilir. Tahta ve duvar yüzeylerin temizliği için, diş macununu lekeli yüzeye yayılır. Yüzey nemli bezle silinir.

Halının üzerindeki mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Halıda oluşan mürekkep lekelerini çıkarmak için: Bir miktar mısır nişastasını taze süz ile karıştırıp halının üzerindeki mürekkep lekesine sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruyan karışımı elektrik süpürgesi kullanarak iyice çektirin. Son olarak sabunlu ılık su ile halıyı silin.

Elden Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Aseton Kullanımı Ele bulaşan tükenmez kalem ve mürekkep lekesi çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Çıkartma işlemleri esnasın da kişinin cildinde herhangi bir tahriş işlemi meydana getirmez. Asetonu pamuk üstüne dökün ve bulaşan bölgeye sürerek silin. Bu şekilde leke kolayca geçer.

Yıkanmış Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Renkli ve sentetik kumaşlardan mürekkep lekelerini çıkarmak için;Leke olan bölgeyi, kaynatılmış taze süte batırmak gerekir. Ilık sütte bir süre bekletin, kumaş sütü iyice içine çeksin. Daha sonra sabunlu ılık su ile ovarak yıkayınız. Bu şekilde çıkmadıysa limon suyu veya limon tuzu kullanmanız gerekir.

Ele bulaşan duvar boyası nasıl çıkar?

- Yüzünüze ya da elinize bulaşan boyayı daha çabuk çıkarmak için farklı bir yöntemde deneyebilirsiniz. Bunun için karbonat, limon suyu ve bulaşık deterjanını karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bu macunu boyalı bölgeye sürün. Bir süre ovaladıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Istampa Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Istampa mürekkep lekesi halıdan alkol yardımıyla çıkarılabilir. Eğer alkol bulamazsanız asetonu bir pamuğun ya da temizlik bezinin üzerine damlatarak mürekkebin üzerine koyabilirsiniz. Çözücü özelliğe sahip olan bu ürünler kısa sürede mürekkebin sökülmesini sağlayacaktır.

Kağıt para üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Asetonda dökücü özellik bulunduğu için kağıttan lekeyi çıkartır. Pamuklu kulak çubuğuna az miktarda aseton uygulayın ve silmek istediğiniz mürekkebin üzerine sürtün. Siyah ve mavi tükenmez kalem lekesi içinde kullanılır. Tükenmez kalem lekesi olan kağıtlar alkol desteği ile sürtünme sayesinde çıkar.

Mobilyadan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Deri, koltuk, giysi ya da herhangi bir eşyanız keçeli kalem lekesi olduysa ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk çıkar. Aseton ve alkol bu lekeleri çıkarmada oldukça iyi bir yöntem. Ancak bir pamuk ile ovalamadan lekenin üzerine hafifçe bastırarak uygulamak gerekir.