Ordu Ünye hangi Türk boyu?

İçindekiler:

  1. Ordu Ünye hangi Türk boyu?
  2. Tokat'ta hangi Türk boyları var?
  3. Çankırı hangi Türk boyu?
  4. Çetmi ne demek Alevi?
  5. Çepni Alevileri kimlerdir?

Ordu Ünye hangi Türk boyu?

1150 yıllarında oğuzların Çepni Boyu Ünye'ye indiğinde burada dillerini unutmamış Türklere rastlamıştı. Roma vatandaşı olan bu insanlar Fatih İstanbul'u alınca Osmanlı vatandaşı olmuşlar fakat dillerini ve dinlerini değiştirmemişler bizimle birlikte barış içinde yaşamışlardır.

Tokat'ta hangi Türk boyları var?

"Salur" kelimesi kılıç sallayan anlamında kullanılmıştır. 14. yüzyılda Sivas,Erzincan, Kayseri ve Tokat civarında hüküm sürmüş Kadı Burhaneddin Devleti Salur boyuna mensuptur. Anadolu'da Salur boyuna mensup halkın yaşadığı bölgelerde Salur ismini taşıyan çok sayıda köye rastlanmaktadır.

Çankırı hangi Türk boyu?

Çankırı halkı Türkmen'dir. Soyu, Özbek asıllı olan Kırım, Kafkas, Rumeli göçmenlerinden olan köylerde vardır. Inallı Ballı soyundan, Alagöz oymağından gibi.

Çetmi ne demek Alevi?

Yaklaşık olarak 200 hanelik Deliktaş'ın köyevine, indik. ' Delik- taşlıların hepsi Alevi imiş. Bu civarda onlara "Çetmi" diyorlar. ... Bunlar Aleviliği hem yaşayan, hem de hilen insanlardır.

Çepni Alevileri kimlerdir?

Çepni kelimesi düşmanla savaşan, mert, yiğit, asi, cesur anlamında kullanılmıştır. Günümüzde Rumeli ve Anadolu'da yaşayan Oğuz/Türkmen boylarından biridir. Karadeniz bölgesindekiler çoğunlukla Sünni olmakla birlikte, Alevi olan gruplara da rastlanır.