iPhone 7 SAR değeri kaç?

İçindekiler:

  1. iPhone 7 SAR değeri kaç?
  2. SAR değeri ne demek?
  3. Cep telefonu SAR değeri ne demek?
  4. Telefonun SAR değeri yüksek olursa ne olur?
  5. Xiaomi radyasyon yayar mı?

iPhone 7 SAR değeri kaç?

En yüksek SAR değerine sahip olan akıllı telefonlar! En yüksek Özgül Şoğurma Oranı'na sahip olan telefonlar listesinde yer alan iPhone 7'nin 1.38 w/kg SAR değeri ile bizleri karşılıyor.

SAR değeri ne demek?

Özgül emilim oranı veya özgül soğurma oranı (İngilizce: Specific absorption rate) (SAR), radyo frekans (RF) elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsüdür. Birim doku kütlesi başına soğurulan güç olarak tanımlanır ve birimi W/kg'dır.

Cep telefonu SAR değeri ne demek?

Akıllı telefonların SAR (Specific Absoration Rate) değeri, “özgül soğurma değeri” anlamına geliyor. Değer büyüdükçe telefonun vücuda yaydığı radyasyon miktarı artıyor ve sağlık açısından büyük sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bilim insanlarına göre SAR değerinin 1,0 W/kg ve altında olması gerekiyor.

Telefonun SAR değeri yüksek olursa ne olur?

Eğer yüksek SAR değerine sahip bir telefonla (Amerika kriteri 1.6W/Kg, Avrupa kriteri 2 W/Kg) yarım saati aşkın görüşme yaparsanız, görüş alanında daralma, baş ağrısı, mide bulantısı, işitme bozukluğu, kulak çınlaması, dikkat dağınıklığı, kalp ritminde bozukluk gibi etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Xiaomi radyasyon yayar mı?

Xiaomi ve OnePlus, cep telefonu radyasyonu açısından en kötü sonuçları alan telefonlar arasında yer alıyor. İki akıllı telefon şirketi ilk dört sırayı parsellemiş durumda. Xiaomi Mi A1, 1.75 ile ilk sırada, Xiaomi Mi Max 3 1.58 ile ikinci sırada.