Boğazdaki lenf bezleri nerede?

İçindekiler:

  1. Boğazdaki lenf bezleri nerede?
  2. Lenf bezi ağrı yapar mi?
  3. Çene altında şişlik neden olur?
  4. Koltuk altında beze için hangi doktora gidilmeli?
  5. Lenf bezleri nasıl çalışır?

Boğazdaki lenf bezleri nerede?

Boyunda çene altında, kulak ön ve arkasında, boyun orta hattı ve yanlarında, boyundaki en büyük kasın üst, orta ve altında gruplaşırlar.

Lenf bezi ağrı yapar mi?

Lenf bezlerindeki büyüme ve şişmeler hassas ve ağrılıdır. Bu ağrı olduğu takdirde mutlaka o bölgeye sıcak kompres uygulanması gerekebilir. Lenf bezleri büyüyen kişiler iyice dinlenerek doktorun bilgisi dahilindeki ilaçları kullanmalılar.

Çene altında şişlik neden olur?

Tükrük bezleri tümör dışında enfeksiyon, taş veya otoimmün hastalıklar nedeniyle de şişebilir. Genelde çene köşesinde, hemen çene altında ve çene ön alt kısmında şişlik yapar. Enfektif veya taşın tükrük bezi kanalını tıkaması sonucu olanlar ağrılıdır.

Koltuk altında beze için hangi doktora gidilmeli?

Eğer yavaş yavaş büyüyen bezeler varsa, ağrısız ve kalıcı hale gelmişse derhal meme konusunda uzmanlaşmış bir genel cerrahi doktoruna gidilmelidir.

Lenf bezleri nasıl çalışır?

Lenf sıvısı, vücudunuzda bulunan kan damarlarına benzer kanallar arasında yer alan lenfatik sistemde dolaşmaktadırlar. Lenf bezleri, beyaz kan hücrelerini depolayan bezlerdir. Beyaz kan hücreleri, istilacı organizmaları yok etmekten sorumludur. Lenf bezleri askeri bir kontrol noktası gibi davranır.