Ortaokul ek ders nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Ortaokul ek ders nasıl hesaplanır?
  2. En fazla kaç saat ek ders alınır?
  3. Okul öncesi öğretmenleri haftada kaç saat ek ders alır?
  4. Bir öğretmen ayda en fazla kaç saat ek ders alabilir?

Ortaokul ek ders nasıl hesaplanır?

Bir hafta boyunca girilen derslerden maaş karşılığı olan 15 saat çıkarılır.15 ile 20 saat arasındaysa 1 saat, 19 ile 30 saat arasındaysa 2 saat, 30 saat ve üstü ise 3 saat ek ders ilave edilir. Bu ilave edilen hazırlık ve planlama ek dersidir, 10 saate 1 saat olarak değerlendirilir.

En fazla kaç saat ek ders alınır?

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.

Okul öncesi öğretmenleri haftada kaç saat ek ders alır?

maddesine göre; sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık maddesi uyarınca okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftada 17 saat ek ders ücreti ödenecek.

Bir öğretmen ayda en fazla kaç saat ek ders alabilir?

Sınıf Öğretmeni Ek Dersi Nasıl Hesaplanır? Sınıf öğretmenleri haftada 18 saat aylık (maaş) karşılığı ve ilave olarak 12 saatte zorunlu ek ders okutmakla görevlidirler. Sınıf öğretmenlerinin ders dışı hazırlık planlamadan 3 saat ve varsa nöbeti ile birlikte haftalık ek dersi 18 saat olabilmektedir.