Belediye emlak rayiç bedeli nedir?

İçindekiler:

  1. Belediye emlak rayiç bedeli nedir?
  2. Emlak vergi değeri ile rayiç bedel aynı mı?
  3. Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?
  4. Rayiç bedel nerede yazar?

Belediye emlak rayiç bedeli nedir?

Belediye rayiç bedeli, satılacak konut ya da arsanın piyasadaki değerinin belirlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Bu bedel konutun veya arsanın bulunduğu bölge hangi belediyenin sorumluluğunda ise ona göre belirlenmektedir. Ülkemizdeki ekonomik durumlar rayiç bedeline direkt olarak yansımaktadır.

Emlak vergi değeri ile rayiç bedel aynı mı?

Vergi değeri: Madde 2 – Vergi değeri, Emlak Vergisi mevzuuna giren bina, arsa ve arazinin rayiç bedelidir. Rayiç bedel, bina, arsa ve arazinin beyan tarihindeki normal alım satım bedelidir.

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?

(her konutta aynı olmak şartı ile net veya brüt üzerinden belirlenebilir) Her bir konutun çıkartılan 1 metrekare fiyatları toplanır ve referans alınan konut sayısına bölünür. Bulunan 1 metrekare fiyatı, rayiç bedeli hesaplanacak evin metrekaresiyle çarpılır. Bulunan sonuç evin evin rayiç bedeli olarak kabul edilir.

Rayiç bedel nerede yazar?

Konutun bağlı olduğu belediyeye gidilerek ya da e-Devlet üzerinden ilgili belediyenin internet sayfasında sorgulama yapılarak o yılki konut rayiç bedel öğrenilir. Rayiç bedel sorgulaması: e-Devlet üzerinden belediye listesine giriş yapılır.