Elektronik kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Elektronik kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?
  2. Kısaltmalar nasıl yapılır?
  3. E harfi hangi kelimenin kısaltmasıdır?
  4. MÖ de nokta var mı?
  5. Özel isimler nasıl kısaltılır?
  6. Bşk ne demek?
  7. Milattan önce yazarken nokta var mı?

Elektronik kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?

Bazı örneklerde görülen "eloktronik, elektironik" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'Elektronik'tir.

Kısaltmalar nasıl yapılır?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.

E harfi hangi kelimenin kısaltmasıdır?

Elektronik kelimesinin ilk harfi olan e ile oluşturulan e-devlet, e-posta, e-im- za gibi kısaltmalar harf ve kelime birleştirmesine örnektir. Karışık kısaltma yollarından birisi de kırpılmış kelimeleri birleştirmek- tir.

MÖ de nokta var mı?

Cevap: M.S. bu şekilde yazılır. Yani araya nokta konulur.

Özel isimler nasıl kısaltılır?

Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır. Prof., İst., Doç., Dr., Av., Alb., Gen. Alm. (Almanca), İng., Kocatepe Mah., Güniz Sok.

Bşk ne demek?

Asfalt üretiminde günümüzde en sık kullanılan karışım ise Bitümlü Sıcak Karışımdır. Bitümlü sıcak karışım,140-160°C sıcaklıkta agrega(%93-97) ve bitümün(%3-7) uygun oranlarda asfalt plentinde karıştırılması ile elde edilir. Karayollarında esnek üst yapı kaplama türü olarak kullanılır.

Milattan önce yazarken nokta var mı?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M.Ö. , M.S., P.K., T.C.