Bebek doğum kanalına girince ne olur?

İçindekiler:

  1. Bebek doğum kanalına girince ne olur?
  2. Anne karnında bebek doğum kanalına ne zaman girer?
  3. Doğum sancısı şiddeti neye benzer?
  4. Karin aşağı inmeden doğum başlar mı?
  5. Bebek anne karnında neden kendini sertleşir?

Bebek doğum kanalına girince ne olur?

Doğum kanalına giren bebek karnın üst kısmında boşluk hissine yol açıyor. Bebeğin aşağı doğru inmesiyle akciğerlerdeki basınç azalıyor ve daha kolay nefes alınıp veriliyor. Vajinal akıntı miktarında artış oluyor. Mesane üzerindeki baskının artışıyla sık idrara çıkma ihtiyacı duyulabiliyor.

Anne karnında bebek doğum kanalına ne zaman girer?

Normalde gebelik 9 ay 10 gün yani 40 hafta süren bir süreçtir. Bebek büyüdükçe annenin diyaframı üzerindeki baskı artar ve anne daha zor nefes almaya başlar. Doğum yaklaştığında ise 38. haftada bebek doğum kanalına doğru ilerler.

Doğum sancısı şiddeti neye benzer?

Birçok kadının doğum sancısı hafif karın kasılmalarıyla başlar. Bu kasılmalar bazen alt sırt ağrıları gibi de hissedilebilir. Eğer bebek geliyorsa bu ağrılar daha da şiddetlenir, süresi uzar ve sıklaşır. Ayrıca bel bölgesine doğru yoğun bir baskı da hissedilir.

Karin aşağı inmeden doğum başlar mı?

İlk doğumunu yapacak anne adaylarında rahim doğumdan 1-2 hafta önce aşağı iner. Öte yandan ikinci doğumunu yapacak olan anne adaylarında rahim doğumdan 1 gün önce aşağı inmektedir.

Bebek anne karnında neden kendini sertleşir?

Gebelik süreci başladıktan sonra bebek her geçen gün gelişir ve rahim içinde büyür. Bu durumda bebek mesane ile rektum arasında bulunan leğen kemiği arasında durur. Bebeğin büyümesine bağlı olarak anne karnında da rahim büyür. Anne adayının bel ölçüsü de buna bağlı genişlediği için karın sertleşmesi ortaya çıkar.