Telefon su aldıysa ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Telefon su aldıysa ne yapmak gerekir?
  2. Pirince yatırılan telefon ne kadar kalmalı?
  3. Telefonun kulaklık girişine su kaçtı ne yapmalıyım?
  4. Telefonu pirince koymak zarar verir mi?
  5. Telefonu pirince yatırmak işe yarar mı?
  6. Içine su kaçan telefon düzelir mi?
  7. Su geçiren telefon tamir edilir mi?
  8. Kulaklık yerine su kaçtı ne yapmalıyım?
  9. Ahize sesi nasıl yükseltilir?
  10. Telefon hoparlörün patlak olduğu nasıl anlaşılır?

Telefon su aldıysa ne yapmak gerekir?

Telefonunuz suya düşerse yapmamanız gerekenler
  1. Telefon su aldığında yapılmaması gerekenler. ...
  2. Telefonu kapatın. ...
  3. Temiz bir havlu ile kurulayın. ...
  4. Telefonu en ince parçalarına kadar ayırın. ...
  5. Pamuk ve kulak temizleme çöpü kullanın. ...
  6. Slika Jel. ...
  7. Pirinç ve vakumlu poşet. ...
  8. Şarj cihazı

Pirince yatırılan telefon ne kadar kalmalı?

Telefonunuzu pirinç içerisinde görünmeyecek şekilde 48 saat bekletin. 48 saatin sonunda iç yüzeyde nemlenme fark ederseniz telefonu tekrar pirince koyun. Telefonun kuruduğuna emin olduktan sonra parçaları birleştirip telefonu kapalı haldeyken şarja takın ve şarjın tam olarak dolmasını bekleyin.

Telefonun kulaklık girişine su kaçtı ne yapmalıyım?

Eğer sıvıyı vakumlayacak bir alet yoksa, telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvaları vb. deliklerinden suyu ağzınızla vakumlayın....Sıvı teması sonrası telefonlara ilk yardım önerileri ise şunlar;
  1. Telefonunuzu kapatın. ...
  2. Telefonunuzu parçalara ayırın. ...
  3. Üzerindeki sıvıyı vakumlayın.

Telefonu pirince koymak zarar verir mi?

Bu durumda yapabileceğiniz şeyler var ve hayır, pirince yatırmak bunlardan biri değil. Telefonunuz ıslandıysa, suya düşürdüyseniz ya da üzerine herhangi bir sıvı döküldüyse yalnız değilsiniz. Bir araştırmaya göre her dört akıllı telefon kullanıcısından biri telefonuna su veya bir sıvıyla zarar veriyor.

Telefonu pirince yatırmak işe yarar mı?

Sonuçlara göre pirince yatırma yöntemi şehir efsanesi değil, gerçeğin ta kendisi! Pirinç, suyu telefonunuzdan emerek, telefonu herhangi bir elektronik hata vermeden kurutuyor. Telefonunuzu en az 48 saat boyunca bir kapta veya pirinç torbası içine koymaya dikkat edin.

Içine su kaçan telefon düzelir mi?

Telefonunuzu yetkili bir servise götürün. Servisler bazen suya düşen telefonları tamir edebiliyorlar ama telefonun ıslandığı gerçeğini gizlemeyin. Telefonu açmaya çalışmayın! Eğer bu işin eğitimini almadıysanız telefonu açmaya çalışmayın.

Su geçiren telefon tamir edilir mi?

Telefonun sahibi tüm önerileri uygulamış olmasına karşın hala telefonun içinde su kaldığını düşünüyorsa o halde telefonu tamire götürmelidir. Bunun için servis elemanları orijinal yedek parça önerebilirler. Eğer, su cihazın parçalarına zarar verdiyse o parçaların değişmesi gerekir.

Kulaklık yerine su kaçtı ne yapmalıyım?

Kulaklıklara su kaçtı Kulaklığı düşürmemek için sıkıca tutun. Saç kurutma makinesini kullanarak soğuk rüzgarla kulaklığın açıklığını kurutun. Kulaklığı iyi havalandırılmış kuru bir ortamda düz bir yüzeye yerleştirerek 48 saat boyunca bekletin.

Ahize sesi nasıl yükseltilir?

Android telefonunda ses seviyesini artırmak için, cihazın yan tarafında bulunan donanım düğmelerini kullanabilirsin. Cihazının açık olduğundan ve ses yükseltme düğmesine, ses seviyesi çubuğu azami seviyeye ulaşana kadar bastığından emin ol. Bu, genişletilebilir bir ses menüsünü geçici olarak açar.

Telefon hoparlörün patlak olduğu nasıl anlaşılır?

Hoparlörün patladığı genelde telefonun herhangi bir uygulaman çıkardığı ses ile ya da müzik dinlerken anlaşılır. Eğer sesli çağrı dışında telefon hoparlöründe parazit ya da cızırtı gibi sesler varsa hoparlör patlamış olabilir.