Sandalye hareketi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sandalye hareketi nasıl yapılır?
  2. Sandalye pozisyonu hareketi nasıl yapılır?
  3. Otururken egzersiz nasıl yapılır?
  4. Sandalye egzersizleri ne işe yarar?
  5. Bird Dog hareketi nasıl yapılır?
  6. Oturarak nasıl göbek eritilir?
  7. Makas hareketi nasıl yapılır?
  8. Evde oturarak egzersiz nasıl yapılır?
  9. Zayıflamak için evde nasıl egzersiz yapılır?
  10. Dead bug nasıl yapılır?
  11. Dips hareketi nasıl yapılır?
  12. Scissors hareketi hangi bölgeyi çalıştırır?

Sandalye hareketi nasıl yapılır?

Kolların yanlarındayken avuç içlerinden ve bileklerinden güç alacak şekilde vücut ağırlığını öne doğru kaydırıp kendini sandalyeden aşağı doğru indir. Başlangıçta zor bir hareket gibi gelebilir fakat beş saniye kadar aynı pozisyonda kalmaya çalış, sonrasında kendini sandalyeye geri it.

Sandalye pozisyonu hareketi nasıl yapılır?

Hareket için;
  1. Sandalyede otururken, sandalyenin kollarını sıkıca tutun.
  2. Vücudunuzu kalçalarınız ve bacaklarınız havada asılı kalacak şekilde sandalyeden kaldırın. ...
  3. Bu pozisyonda en az 15-20 saniye kalın, daha sonra yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün ve kısa bir ara verin.
  4. Bu egzersizi 4 sefer tekrar edin.

Otururken egzersiz nasıl yapılır?

Dik oturun ve ayaklarınızı yere sağlam basın. Karın kaslarınızı sıkın. Bir bacağınızı kalçanızın hizasına kadar dizinizi kırmayacak şekilde uzatın ve 10 saniye bekleyin. 15 tekrardan sonra aynı hareketi diğer bacağınız için de tekrarlayın.

Sandalye egzersizleri ne işe yarar?

İlk 6 egzersiz sandalye üzerinde yapılırken şimdiki egzersizimiz sandalye yanında ayaktayken yapılıyor. Bu egzersiz kalça kaslarınızı güçlendirirken, karın ve yan karın kaslarınızdaki yağ yakımını hızlandırır.

Bird Dog hareketi nasıl yapılır?

Bird Dog Hareketi Hareketin başlangıcı için dizleriniz ve elleriniz yerde olacak şekilde pozisyon alın. Daha sonra sağ ayağınızı yerden kaldırıp geriye doğru uzatırken sol kolunuzu da dirsekten kırmadan ileriye doğru uzatın. Bu pozisyonu 2 saniye kadar koruyun ve yavaşça başlangıç pozisyonuna geri dönün.

Oturarak nasıl göbek eritilir?

Karın egzersizleri: 'Sandalyede göbek eritme hareketi' sayesinde otururken karın kaslarınızı çalıştırmanız mümkün. Dik bir şekilde oturun ve ayaklarınızı yere bastırın. Karın kaslarınızı sıkın ve karnınızı içeri doğru çekin. Sırayla önce bir bacağınızı dizinizi kırmadan kalça hizasında ileri doğru uzatın ve indirin.

Makas hareketi nasıl yapılır?

Sırtüstü uzanarak yapılan makas hareketi için avuç içi yere bakacak şekilde kalçanın yanına koyulur. Ardından bacaklar sırayla gergin ve dizden kırılmadan yukarı aşağı hareket ettirilmelidir. Hareket ritmik bir şekilde tekrarlanmalı ve ayak ya da bacaklar, egzersiz sonlandırılana dek yere değmemelidir.

Evde oturarak egzersiz nasıl yapılır?

Öncelikle sağ bacağınızı otururken dik ve gergin olacak şekilde yerden kaldırın ve parmak uçlarınız yukarıyı gösterecek şekilde durarak kaslarınızı esnetin. Bu pozisyondayken ayak bileğinizi dairesel hareketlerle döndürün ve rahatlamaya çalışın. Daha sonra aynı hareketi diğer bacağınızda da uygulayın.

Zayıflamak için evde nasıl egzersiz yapılır?

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Etkili Zayıflama Hareketleri
  1. İp Atlama. Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği ip atlama egzersizi, sade ve basit bir aktivitedir. ...
  2. Squat. Vücuttaki birçok kas grubunun aynı aynı anda hareket etmesini sağlayan squat, zayıflama. ...
  3. Mekik. ...
  4. Superman. ...
  5. Lying Leg Raise.

Dead bug nasıl yapılır?

Sol kolunuzu başınızdan geriye avuç içleri yukarı bacak şekilde hareket ettirin. Bu esnada sağ bacağınızı da dümdüz ileriye götürün. Ancak topuğunuz yere değmeyecek. Birkaç saniye sonra tekrar başlangıç pozisyonuna geçin.

Dips hareketi nasıl yapılır?

- Bu hareketi hem spor salonlarında hem de farklı yerlerde gerçekleştirebilirsiniz. - Avuç işlerinizi herhangi bir banka ya da özel spor masasına dayamak suretiyle ayaklarınızı uzatın. - Daha sonra derin nefes alarak sonra vermek suretiyle yukarı doğru kendinizi ittirin. - Aynı şekilde yine aşağı doğru orta hızda inin.

Scissors hareketi hangi bölgeyi çalıştırır?

Karın ve bacak kaslarınızı oldukça etkin bir şekilde çalıştıran makas ( scissor kick ) hareketinin nasıl yapıldığını bu yazımızda bulabilirsiniz. Özellikle karın kasları ve bacak kaslarınızı çalıştırabileceğiniz ancak tüm vücudunuza da etki eden bir hareket makas (scissor kick) hareketi