Sınavsız geçiş için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sınavsız geçiş için ne yapmalıyım?
  2. Meslek lisesinden düz liseye geçiş yapılabilir mi?
  3. Meslek lisesinden özel Anadolu lisesine geçiş var mı?
  4. Sınavsız yerleştirme nedir?

Sınavsız geçiş için ne yapmalıyım?

Sınavsız geçiş yapacak adayların bu haklarını kullanabilmeleri için 2018 ÖSYS'ye mutlaka başvuru yapmış olması gerekiyor. Sınavsız geçiş yapmak isteyen aday isterse YGS ve LYS'ye de girebiliyor. YGS ve LYS'ye girmeyen aday eğer 2018 ÖSYS'ye başvuru yapmış ise sınavsız geçiş hakkından yararlanıyor.

Meslek lisesinden düz liseye geçiş yapılabilir mi?

Meslek lisesinden genel liseye geçiş serbest. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından genel liselere geçiş yasağını tamamen kaldırdı. 15 Ağustos — Mesleki ve teknik liselerin hazırlık sınıfı öğrencileri ile 9. sınıfta kalan öğrenciler, genel liselere kayıt yaptırabilecekler.

Meslek lisesinden özel Anadolu lisesine geçiş var mı?

MEB Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde nakil ve geçiş işlemlerle ilgili kurallara yer vermektedir. Bu kurallardan biri de meslek liselerinde okuyan öğrencilerin 11. ve 12. Sınıfta Özel Anadolu liselerine geçememeleridir.

Sınavsız yerleştirme nedir?

MEB, 2018'den bu yana liseye geçişte sınavlı ve sınavsız iki yol uyguluyor. Biri LGS ile liseye yerleştirme, diğeri ise sınavsız yani okul puanıyla öğrencinin adresine en yakın okula kayıt şeklinde yapılmaktadır.