Araç tescil tarihi nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Araç tescil tarihi nasıl öğrenilir?
  2. Ruhsat bilgilerime nasıl ulaşırım?
  3. Tescil dosyası nedir?
  4. Aracın model yılı nasıl belirlenir?
  5. Araba kimin üzerine Sorgulama?
  6. Araç tescil işlemlerini kim yapar?
  7. Tescil işlemleri nelerdir?
  8. Tescil model yılı ne demek?
  9. Şasi numarası ile araç bilgilerine nasıl ulaşılır?

Araç tescil tarihi nasıl öğrenilir?

Bu seçenekler; e-Devlet, SMS, Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'dir. Sorgulama ile tescil birimi, trafiğe çıkış tarihi ve aracın çalıntı olup olmadığı da kontrol edilebilir. Sürücüler tarafından en fazla kullanılan sorgulama seçeneği, e-Devlet ile sorgulamadır.

Ruhsat bilgilerime nasıl ulaşırım?

Araç ruhsat seri numarası, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan öğrenebilir. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.

Tescil dosyası nedir?

Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir.

Aracın model yılı nasıl belirlenir?

a) Model yılı, aracın imal edildiği veya montajının yapıldığı yerde, MARTOY'un 18 inci, TORTOY'un 8 inci ve MOTOY'un 7 nci maddesine göre, araç sevke hazır hale geldiğinde imalatçı tarafından düzenlenen uygunluk belgesinin imzalandığı tarih esas alınarak belirlenir.

Araba kimin üzerine Sorgulama?

Ücretli bir sorgulama türü olan SMS ile araç sorgulama işlemi için aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ'e yollayabilirsiniz.

Araç tescil işlemlerini kim yapar?

Araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemlerini kayıt altına almakla sorumlu olan noterler, araçların tescil belgeleri ile plakalarını verecek. Türkiye Noterler Birliği tarafından belirlenen durumlarda araçlar için araç tesciline ilişkin geçici belge ile gerekli diğer belgeleri düzenleyecek.

Tescil işlemleri nelerdir?

Ticaret siciline kaydolunması gereken işlemler tescil,tadil veya terkin şeklinde olmaktadır.Tescil,bir olayın sicile geçirilmesi olup,tadil,daha önceden sicile kaydedilmiş kayıtların değişitirilmesini veya düzeltilmesini,terkin ise sicile yazılmış bulunan bir olay ya da durumun ortadan kaldırılmasına yönelik silinme ...

Tescil model yılı ne demek?

Artık model yılı otomobilin üretildiği yılın ocak ayından itibaren tescil edilecek. ... Buna göre 'ten itibaren araç hangi tarihte üretilirse üretilsin o model yılına ait olacak.

Şasi numarası ile araç bilgilerine nasıl ulaşılır?

Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms göndermeniz yeterli. Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI'nı yazıp 5664'e sms gönderin.