AÖF engelli Bakımı ve Rehabilitasyon mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. AÖF engelli Bakımı ve Rehabilitasyon mezunu ne iş yapar?
  2. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü hastanede ne iş yapar?
  3. Engelli ve yaşlı bakımı ne iş yapar?
  4. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon DGS ile hangi bölüme geçer?

AÖF engelli Bakımı ve Rehabilitasyon mezunu ne iş yapar?

Mezunlar; temel sağlık hizmeti veren tıp merkezleri ve poliklinikler, hastaneler, fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri, huzurevleri, bakımevleri, kreşler, çeşitli kurumların revirleri ve engelli bireylerin evleri gibi alanlarda imkânına sahiptir.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü hastanede ne iş yapar?

Engelli bireyin doktoruna bilgi verir ve kişinin yakınlarına engelli bireyin durumu hakkında bilgi verir. Gerekli ilaç ve malzemeleri temin eder. Çalıştığı kurumda bulunan malzemelerin temizliğinden sorumludur. Engelli hastanın genel vücut bakımını yapar, gerektiğinde ise psikolojik destek sağlar.

Engelli ve yaşlı bakımı ne iş yapar?

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon; yardıma ihtiyaç duyan bireylerin bakımında ve tedavilerinde onlara destek verebilecek, yaşamsal faaliyetlerini sürdürmekte desteğe ihtiyaç duyan kimselerin gereksinimlerini karşılayabilecek yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan bir sağlık disiplinidir.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon DGS ile hangi bölüme geçer?

Engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, engelli bakımı ve rehabilitasyon DGS bölümleri şunlardır: Beslenme ve Diyetetik. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Hemşirelik.