Evlilik yüzüğü hangi ele takılır?

İçindekiler:

  1. Evlilik yüzüğü hangi ele takılır?
  2. Isteme yüzüklerini kim alır?
  3. Erkek söz yüzüğünü kim alır?
  4. Tektaş ve alyans hangi ele takılır?

Evlilik yüzüğü hangi ele takılır?

Tektaş Hangi Ele Takılır? Evlilik teklifinde verilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Yanlış ele yüzük takmamak için bunu dikkate almalısın. Sözlü ve nişanlıyken sağ elde kullanılan tektaş yüzük, evlilik ile beraber sol elin yüzük parmağına geçer.

Isteme yüzüklerini kim alır?

Öncelikle "Söz yüzüklerini kim alır" sorusunun cevabıyla başlayalım! Söz merasimi esnasında aile büyüğü tarafından çifte takılan yüzükleri erkek tarafının ailesi alır. Kız tarafı söz yüzüklerini koymak için önceden süslü bir söz tepsisi hazırlar.

Erkek söz yüzüğünü kim alır?

Aile ve çiftlerin evlilik için söz kestiği bu özel günde söz yüzüklerini erkek tarafı alabilir. Söz yüzüğü, sağ elin parmağına takılır ve nişan törenine kadar parmağınızda kalır. Bazı çiftler nişan töreniyle söz kesmeyi birlikte yapabilir.

Tektaş ve alyans hangi ele takılır?

Çoğunluk tarafından kabul edilen uygulamadan bahsetmek gerekirse, evlilik öncesi yani nikâh kıyılmadan önce tektaş yüzük nikâh gününe kadar sağ elin yüzük parmağına takılır. Nikâh kıyıldıktan sonra alyans nişan yüzüğünün üstüne gelecek şekilde sol eldeki yüzük parmağında olmalıdır.