Limon melisanın faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Limon melisanın faydaları nelerdir?
  2. Karabaş otu ve limon melisa çayı nasıl yapılır?
  3. Karabaş otu ne kadar tüketilmeli?
  4. Karabaş otu çayı nasıl tüketilmeli?

Limon melisanın faydaları nelerdir?

Kaşıntı ve kızarıklıkların da hızla geçmesine yardımcı oluyor. Melisa çayı, sedatif özellikler de gösteriyor, bu sayede vücutta sakinleştirici bir etki oluşturuyor. Bu özelliği sayesinde, stres gerginlik, depresyon gibi sorunların geçmesini sağlıyor. Yine strese bağlı oluşan uykusuzluk problemini de ortadan kaldırıyor.

Karabaş otu ve limon melisa çayı nasıl yapılır?

Karabaş otu ve Melisa Otu birlikte demlenerek kullanılıyor. Biraz karabaş otu biraz melisa otu birlikte bir bardağa konularak üzerine sıcak su konularak demlenir. Çay bardağıyla sabah akşam bir bardak içilir.

Karabaş otu ne kadar tüketilmeli?

Karabaş otu kürü Ardından çayı 2-3 dakika daha kaynatın. Çay soğumadan çayı süzün. Kullanılışı: 2 günde 1 kez olacak şekilde akşam yemeklerinden 2 saat sonra çayı tüketin.

Karabaş otu çayı nasıl tüketilmeli?

- Kaynayan suyun içerisine, bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otu atın ve ağzını kapatarak 2-3 dakika daha kaynatın. - Çayı 5 dakika demlemeye bırakın, ardından suyunu süzün. - İçerisine bir tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz. - Karabaş otunu günde en fazla 2 fincan tüketebilirsiniz.