Makat bölgesinde sertlik neden olur?

İçindekiler:

  1. Makat bölgesinde sertlik neden olur?
  2. Makatta beze nedir?
  3. Makatta nohut büyüklüğünde sert şişlik nedir?
  4. Makat apsesi tedavi edilmezse ne OLur?
  5. Makat şişkinliği nasıl geçer?
  6. Makat apsesi nasıl geçer?

Makat bölgesinde sertlik neden olur?

Makatta şişme, anüsün belirli bir alanı ve etrafındaki bölgede oluşabilen bir durum ve birçok hastalıktan kaynaklı olabilir. Genellikle enfeksiyon (apse oluşumu), fonksiyonel bir bozukluk ( hemoroid oluşumu ) ya da bir tümör (kolon-rektum veya anüs) nedeniyle oluşabilir.

Makatta beze nedir?

Daha önceden herhangi bir yakınması olmayan bir kişinin makat bölgesinde eline bir düzensizlik, kitle, meme veya kabarıklık gelmesi; makatta şişlik olarak adlandırılır. Makat şişlikleri halk arasında sıklıkla; makatta meme, makatta sertlik, makatta sivilce veya makatta beze olarak adlandırılmaktadır.

Makatta nohut büyüklüğünde sert şişlik nedir?

Makat bölgesinde aniden ortaya çıkan ağrıların en önemli nedeni Anal Hematom olduğunu söyleyebiliriz. Yada halk arasındaki tabiri ile makatta pıhtı toplanması, makatta şişlik olarak bilinir. Genelde insanlar bu sorunu basur olarak algılayıp bu şekilde hekime başvurmaktadır.

Makat apsesi tedavi edilmezse ne OLur?

Tedavi Edilmezse Ne OLur? Apse tedavi edilmez ise kendi kendine patlar. Kendi kendine patlayan apselerin neredeyse tamamı fistül oluşmasına neden olabilir. Ayrıca apsenin kontrollü bir şekilde boşaltılmaması cilt altında da doku hasarına neden olmaktadır.

Makat şişkinliği nasıl geçer?

Aniden gelişen (akut) şişliklerde 5 dakika kadar plastik poşete sarışmış bir avuç kadar buzun içine oturmak, makattaki ağrıyı gidermek açısından çok yararlıdır. Hamamelis virginiana veya 'witch hazel' olarak anılan kremin sürülmesi ağrıyı almakta çok etkilidir.

Makat apsesi nasıl geçer?

Anal apsenin tedavisi cerrahidir. Anestezi altında apse drenajı yapılır, insizyon için anüse en yakın yer seçilmelidir. Abse boşaltıldıktan sonra, ağrı, ateş ve diğer iltihabi bulgular hızla iyileşecektir. Bu iyileşme sürecinde antibiyotik, ağrı kesici ve sıcak su oturma banyosu kullanılabilir.