Ehliyet kaybettim ne yapmalıyım 2020?

İçindekiler:

  1. Ehliyet kaybettim ne yapmalıyım 2020?
  2. Resmi gazete kayıp ilanı nasıl verilir?
  3. Kayıp ehliyet harcı nasıl yatırılır?
  4. Takograf için kullanılan ehliyet yenilemesi nasıl yapılır?

Ehliyet kaybettim ne yapmalıyım 2020?

Ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar yeni ehliyet çıkarmak için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmalıdırlar. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yoğun olduğu için öncesinde ALO 199 hattını arayarak kaybolan veya çalınan ehliyet işlemleriniz için randevu alırsanız, daha az süre beklemiş olursunuz.

Resmi gazete kayıp ilanı nasıl verilir?

Kayıp ilanları ulusal gazetelere (Hürriyet, Sabah, Posta) Türkiye geneli baskı veya yerel baskı olarak (İstanbul baskısı, Ankara baskısı gibi) verilebilir. İlanınızı ajansımıza telefon ederek, SMS veya WhatsApp mesajı göndererek ya da e-posta yoluyla ulaştırabilirsiniz.

Kayıp ehliyet harcı nasıl yatırılır?

225 TL değerli kağıt bedeli ve 45 TL Polis Vakfı Hizmet Bedelidir. Bu ücreti Maliye Bakanlığı Veznelerine yani Vergi Dairelerinin veznelerine ya da belirtilen bankalara yatırmanız gerekli. Daha önceden Emniyet Genel Müdürlüğünde işlemler yapılırken burada ödeme yapılabilmekteydi.

Takograf için kullanılan ehliyet yenilemesi nasıl yapılır?

İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.