Kruvaze yaka ne demek?

İçindekiler:

  1. Kruvaze yaka ne demek?
  2. Kruvaze kıyafet nedir?
  3. Kruvaze model nedir?
  4. Kruvaze blazer ne demek?
  5. Kruvaze bluz ne demek?
  6. Kruvaze perde düz perdeye dönüşür mu?
  7. Blazer kesim ne demek?
  8. Volan ne demektir?
  9. Kadın blazer ceket kumaşı nedir?

Kruvaze yaka ne demek?

Kruvaze kelimesi (croisé), Fransızcadan dilimize geçmiştir. Genellikle ceket veya yeleklerde ön parçaların birbiri üzerine kapanarak iliklendiği veya birbiri üzerine gelecek biçimde yapıldığı modeldir.

Kruvaze kıyafet nedir?

Kruvaze yaka, kesim özelliği ile boyundan aşağıya üçgen şekilde uzanan tarzıyla daha ince bir vücut algısı yarattığı için neredeyse tüm kadınların tercih ettiği bir model. Bu ayrıcalığı sebebiyle özellikle elma vücut yapısına sahip kadınlarda bedenin üst tarafını daha uzun göstererek daha zayıf bir imaj oluşturuyor.

Kruvaze model nedir?

Kruvaze perde; tül perdeye ek olarak dikilen ve iki kanattan oluşan, mekanizması yardımı ile veya mekanizmasız olarak ipleri çekildiğinde estetik bir görünüme sahip olarak şekilde büzüşebilen bir perde modelidir. ... Bu tür perdelere mekanizmasız kruvaze perde modeli denir.

Kruvaze blazer ne demek?

Kruvazör tarzı blazer ceketler, 10 düğmeye kadar çıkabilen klasik blazer modelleridir. En belirgin özelliği, ceketin orta kısmında düğmelerin daha geride bulunması suretiyle gövdenin karın kısmını tam kapatması olarak bilinir.

Kruvaze bluz ne demek?

Bir dikiş tekniği olan KRUVAZE daha çok ceket, yelek ve bluzlar için kullanılır ve düğmeyle kapanacak olan ön parçaları birbiri üstüne binecek biçimde dikilir. Bu tür yaka modelleri çoğunlukla bluzlerde ve elbiselerde kullanılmaktadır.

Kruvaze perde düz perdeye dönüşür mu?

Kruvaze Perde ve Düz Perde Düz perdeleri kruvaze perde haline çevirme imkanınız elbette vardır. Bu sayede perdeyi 2 parçaya bölmüş olacak yıkanması ve ütülenmesi açısından çok rahat edeceksiniz. Aynı zamanda kruvaze perdeleri de düz perde olarak kullanabilirsiniz.

Blazer kesim ne demek?

Blazer kesimi, kol ve gövde uyumu bakımından diğer ceket kesimleri ile benzerlik gösterir. Blazer ceketin kol uzunluğunun bilek kemiğinize dokunacak ölçüde olması ve böylece gömlek manşetinin dörtte birinin görünmesi ideal olarak kabul edilir. Kalıplı blazer ceketlerin gövde kısmı ise vücuda oturmalıdır.

Volan ne demektir?

Volan; giysilerin etek ucu, yaka, kol gibi kısımlarına giysinin kendi kumaşından ya da farklı bir kumaştan kesilen, düz eklendiğinde geniş tarafıyla fırfıra dönüşen bir parçadır. ... Hazır giyim ve dikiş dünyasında sık kullanılan bir süsleme biçimi olan volan ile pek çok farklı elbise, gömlek, etek ve bluz hazırlanabilir.

Kadın blazer ceket kumaşı nedir?

Blazer cekette kullanılan kumaşlar Şayak: Genellikle açık bitişli olan şayak çoğu zaman askeri üniformalarda kullanılır. Kaşmir: Yumuşak ve lüks bir kumaştır., % 100 kaşmir pantolonla iyi bir eşleşmedir. Dayanıklılık da kaşmirin kalitesinin etkisi vardır. Pazen: En sık yün ya da pamuktan oluşur.