Galata ya nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Galata ya nasıl gidilir?
  2. Üsküdar Galata Kulesi nasıl gidilir?
  3. Eminönü'nden Galata kulesine nasıl gidilir?
  4. Galata Köprüsü açılıyor mu?
  5. Galata Köprüsü nereye bağlı?
  6. Galata Kulesi giriş ücreti ne kadar?
  7. Metrobüsle Galataya nasıl gidilir?

Galata ya nasıl gidilir?

Yürüme mesafesinde. Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanacaksanız Karaköy durağında inmelisiniz. İstiklal Caddesi tarafından yürüyerek geliyorsanız, Tünel meydanından sola doğru ünlü Galip Dede yokuşundan inerek Galata Kulesi'ne rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Üsküdar Galata Kulesi nasıl gidilir?

Ümraniye'den Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek Üsküdar son durakta ininiz. Üsküdar'dan Karaköy vapuruna binerek Karaköy'de indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş ile Galata Kulesi'ne ulaşabilirsiniz. Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız Tavşantepe-Kadıköy metrosuna binerek Kadıköy'de ininiz.

Eminönü'nden Galata kulesine nasıl gidilir?

Öncellikle Eminönü iskelesine gelip burada vapurla karşıya geçmeniz gerekir. Daha sonra otobüs ya da tramvay ile Karaköy'e kadar gelip oradan yürüyerek ya da Tünel'den füniküler ile yukarıya çıkabilirsiniz. Böylece kuleye ulaşmış olursunuz.

Galata Köprüsü açılıyor mu?

Yeni Galata Köprüsü UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Kararlarına uygun olarak Haziran-Ağustos ayları süresince haftada 1 kez pazartesiyi salıya bağlayan gecelerde, diğer aylarda ise haftada 2 kez pazartesiyi salıya bağlayan ve çarşambayı perşembeye bağlayan gecelerde 02:30-03:30 saatleri arasında yaya ve araç ...

Galata Köprüsü nereye bağlı?

İstanbul'da bulunan Galata Köprüsü, Haliç üzerine inşa edilmiş ve Eminönü ile Karaköy'ün birleşmesini sağlamıştır. Galata Köprüsü, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alıyor.

Galata Kulesi giriş ücreti ne kadar?

Giriş Ücreti 100 TL, Durum: AÇIK Galata Kulesi, Bizans İmparatorluğu döneminde, Galata semtinin Ceneviz kolonisi olduğu on dördüncü yüzyıl ortalarında, Cenevizliler tarafından, Galata surlarının bir parçası olarak inşa edilmiştir.

Metrobüsle Galataya nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan Metrobüse binerek Cevizlibağ istasyonunda ininiz. Buradan Kabataş-Bağcılar tramvayına binerek Karaköy istasyonunda indiğinizde 5 dakikalık bir yürüyüş ile Galata Kulesi' ne ulaşabilirsiniz.