Diş teli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş teli nasıl yapılır?
  2. Evde diş teli nasıl kesilir?
  3. Diş teli ne kadar sürede hazırlanır?
  4. Diş teli tedavisi acıtır mi?
  5. Diş teli tedavisi kaç yaşında başlar?
  6. Diş teli için ölçü alınıyor mu?
  7. Diş teli batarsa ne yapmalı?
  8. Diş teli nasıl kesilir?
  9. Tel ağrısı kaç gün sürer?
  10. Diş teli 6 ayda çıkar mi?

Diş teli nasıl yapılır?

Diş tellerinin kolaylıkla takılabilmesi için dudakları hafifçe yana çeken ekartör adlı aparat ağıza yerleştirilir. Bu aparat sayesinde arka dişler de diş hekimi tarafından rahatlıkla görülebilir. Aynı zamanda tükürüğü izole eden aparatların da kullanılması gerekebilir. Braket adı verilen aparatlar dişlere yapıştırılır.

Evde diş teli nasıl kesilir?

Temiz olduğuna emin olduğumuz tırnak makası sayesinde uzayan teli kesebilirsiniz. Tırnak makası ile teli kesme esnasında temiz bir peçeteyi diş teli ile yanağınız arasına yerleştirmek, size kopan teli rahatça almanız için yardımcı olacaktır.

Diş teli ne kadar sürede hazırlanır?

Kliniğimizde diş teli takılması yaklaşık 20 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Diş teli 2 çeneye birden takıldığında alışma dönemi çok zor geçer ve özellikle ilk bir hafta hastamızın yaşam konforunu önemli ölçüde düşürür.

Diş teli tedavisi acıtır mi?

Diş telleri takılırken acı duyulur mu? Endişelenmeye gerek yok. Braketlerin ve ark tellerin takılırken canın acımaz. Yaklaşık yarım saate diş tellerin takılmış olacaktır.

Diş teli tedavisi kaç yaşında başlar?

Diş teli tedavilerinde yaş sınırı artık yoktur. 6 yaşından itibaren limitsiz yaş aralığı içerisinde tedavi yapılabilir. Önemli olan doğru zamanda, doğru yöntemle tedavi yapmaktır. Doğru yaş, süt dişlenme döneminden karışık dişlenme tedavi yaşına geçiş dönemindedir.

Diş teli için ölçü alınıyor mu?

Yukarıda diş teli nasıl takılır sorusuna verilen cevap, direk yapıştırma yöntemini anlatmakta olup, diğer bir yöntem indirek yapıştırma metodudur. Bu teknikte hastadan ölçü alınır ve hastanın diş dizisinin alçı modeli elde edilir.

Diş teli batarsa ne yapmalı?

Bu durum çoğu diş teli takan kişilerin en çok yakındığı konulardan birisidir. Diş telinin yanağa batması durumda yapılabilecek ilk şey, doktorunuzun size verdiği mumları kullanmaktır. Bu mumlar diş tellerinin üzerine yapıştırılır. Bu sayede diş ve ağız yüzeyindeki tahriş durumlarının önüne geçilmiş olunur.

Diş teli nasıl kesilir?

En arkadaki azı dişlerinin tüpleri koparsa, telin ucu açıkta kalabilir. Açıkta kalan temiz bir tırnak makası kullanılarak dikkatlice kesilebilir.

Tel ağrısı kaç gün sürer?

Braketler ilk takıldığında bir miktar rahatsızlık hissedebilirsiniz ancak bu his 3 gün içinde azalarak geçecektir.

Diş teli 6 ayda çıkar mi?

Diş teli en kısa ne zaman çıkar sorusunun cevabını genellemek gerekirse 6 ay ile 2 yıl denebilir. Net bir zaman bilgisi için doktorun ilk olarak kişilerin dişlerini muayene etmesi gerekir.