Kara turp ve bal nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kara turp ve bal nasıl yapılır?
  2. Kara turp faydaları nasıl kullanılır?
  3. Turpun faydaları hangi hastalıklara iyi gelir?
  4. Siyah turp öksürük için nasıl yapılır?
  5. Turp astıma iyi gelir mi?
  6. Hangi bal astıma iyi gelir?

Kara turp ve bal nasıl yapılır?

Turpu bir bardağın üzerine yerleştirin (içilecek sıvı bardağa akacak) ve oyuğun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Daha önce kestiğiniz turpun baş kısmıyla oyuğu kapatın ve 12 saat bekletin. Süre sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Kara turp faydaları nasıl kullanılır?

- İyot açısından zengin olan siyah turp, guatr hastalığına karşı koruyucudur. - Tüketildiğinde uzun süre tok tutar, bu sayede zayıflamaya yardımcı olur. - Siyah turp özellikle öksürüğe karşı doğal ilaç olarak kullanılır. Balla karıştırılan siyah turpun suyu öksürüğü anında kesme özelliği vardır.

Turpun faydaları hangi hastalıklara iyi gelir?

Sülfürlü bileşikler açısından zengin, karaciğer ve safra dostu, kansere karşı koruyucu. İlaç gibi besinlerden biri olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için kolesterolü dengeleyici etki gösteriyor. Potasyum açısından zengin olduğu için tansiyonu dengeliyor. Kalp koruyucu etki gösteriyor.

Siyah turp öksürük için nasıl yapılır?

Turp yıkanır içi dibine kadar oyulur çok ince oymayın ve dibini delmeyin bir bardağın üzerine bırakın içine balı doldurun, ağzını oymuş olduğunuz turp parçaları ile kapatın ,bir gece bekletin turpun suyu ile bal karışımı bardağın içine damla damla dolacak, sabah tok karnına için bunu bir kaç gün tekrarlayın.

Turp astıma iyi gelir mi?

Siyah turp -özellikle de suyu- astım hastalığına oldukça iyi gelmektedir. Nefes almayı kolaylaştırır. Üst solunum yollarını rahatlatarak nefes darlığı yaşayanlara yardımcı olur.

Hangi bal astıma iyi gelir?

1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.